Royal Jordanian Airlines'ın Uçuş İptali
Ürdün'ün önde gelen havayolu şirketi Royal Jordanian Airlines, Lübnan'a gerçekleştirdiği uçuşları bugün ve yarın itibarıyla durdurma kararı aldı. Bu karar, İsrail'in muhtemel saldırıları sebebiyle alındı.
Resmi Açıklama ve Uçuşlar
Ürdün'ün resmi haber ajansı PETRA'nın bildirdiğine göre, Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu, güvenlik endişeleri doğrultusunda Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na yapılan uçuşların geçici olarak iptal edildiğini duyurdu. Öne çıkan seferler arasında bugün gerçekleşmesi beklenen RJ403 ve yarınki RJ407 seferleri bulunuyor.
Durumun Gelişimi
Beyrut'la olan uçuşların askıya alınmasının ardından, bazı seferlerin saat 08:00 itibarıyla kademeli olarak yeniden başlaması planlanıyor. Ancak uçuş yasağının ne zaman kaldırılacağına dair herhangi bir bilgi verilmiş değil.
Güvenlik Endişeleri
İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirilebilecek saldırılar nedeniyle uçuşların iptal edilmesi, bölgedeki insanları ciddi şekilde tedirgin ediyor. Dünkü hava saldırılarında 12 kişi, aralarında çocukların da bulunduğu, çeşitli yaralanmalarla hayatını kaybetti.
İsrail ordusu, saldırının kaynağının Lübnan'ın güneyinden geldiğini belirtti ve Hizbullah'ı bu olayın sorumlosu ilan etti. Ancak Hizbullah, bu iddiaları yalanlayarak saldırıyla ilgili bir bağlarının olmadığını bildirdi.
Politik Tehditler
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu saldırıyla ilgili olarak, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye dek ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.