Heniyye'nin Suikastı Üzerine Protestolar
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, İran'ın Tahran şehrinde uğradığı suikast, Ürdün genelinde büyük tepkilere yol açtı. Cuma namazı sonrasında, birçok kentte düzenlenen gösterilerle bu olay protesto edildi.
Amman, İrbid ve Daha Fazlası Tek Yürek Oldu
Ürdün'ün başkenti Amman başta olmak üzere İrbid, Aclun ve Zerka gibi şehirlerde yapılan gösterilere yüzlerce kişi katıldı. Gösterilerde, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı ve katılımcılar Filistin'e olan desteklerini güçlü bir şekilde ifade ettiler.
Gösterilerde Anlamlı Sloganlar
Protestolar sırasında "Sana biat ediyoruz, seni önemsiyoruz", "Ey şehit, dinlen, mücadelen devam edecek" ve "Bütün ülkem Hamas'ın yanında" gibi etkileyici sloganlar atıldı. Katılımcılar, Heniyye'nin öldürülmesinin ardından mücadeleye devam edeceklerinden bahsettiler.
Heniyye'nin Cenazesi ve Defni
İran'daki suikast sonucunda hayatını kaybeden İsmail Heniyye'nin naaşı, 31 Temmuz'da Doha şehirinde İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi'nde düzenlenen cenaze merasiminin ardından Lusail kentindeki mezarlığa defnedildi.