Uraloğlu Bağdat'ta El-Haseni ile ulaştırma iş birliğini görüştü

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bağdat'ta Iraklı mevkidaşı Vehb Selman el-Haseni ile Fav Limanı ve 'İki Ülke Tek Koridor' vizyonunu ele aldı.

Yayın Tarihi: 21.07.2026 15:59
Güncelleme Tarihi: 21.07.2026 15:59

Uraloğlu Bağdat'ta El-Haseni ile ulaştırma iş birliğini görüştü

Uraloğlu Bağdat'ta El-Haseni ile ulaştırma iş birliğini görüştü

Görüşme ana gündemi ve hedefleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bağdat'ta Irak Ulaştırma Bakanı Vehb Selman el-Haseni ile heyetler arası görüşmeye katıldı. Yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesine ve bölgesel entegrasyonun artırılmasına yönelik iş birliği alanları ele alındı.

Uraloğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri paylaştı: "Görüşmemizde, Fav Limanı’ndan ülkemiz üzerinden Avrupa’ya uzanan Kalkınma Yolu’nu mümkün kılacak projeleri ve ülkelerimiz arasındaki bağlantısallığı güçlendirecek iş birliği alanlarını ele aldık. 'İki Ülke Tek Koridor' vizyonuyla Türkiye ve Irak arasındaki stratejik ortaklığı somut adımlarla daha da güçlendirmeye devam edeceğiz."

Stratejik önem ve olası etkiler

Görüşmede vurgulanan koridor vizyonu, lojistik ve transit bağlantıların geliştirilmesi bakımından stratejik öneme sahip. Bu tür projeler, bölgesel ticaret akışının düzenlenmesine, transit sürecinin uyumlaştırılmasına ve altyapı iş birliklerinin derinleştirilmesine katkı sağlayabilir. Tarafların ortak projeleri ele alırken altyapı uyumu, gümrük işlemleri ve koordinasyon mekanizmaları üzerinde durması bekleniyor.

Fav Limanı'ndan Avrupa'ya uzanan ulaşım hattı gibi konuların masaya yatırılması, iki ülke arasındaki ekonomik entegrasyonun somut projelerle ilerlemesine zemin hazırlayabilir. Mevcut açıklamalar, ilişkilerin "somut adımlarla" pekiştirilmesine yönelik bir niyet beyanı niteliğinde.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, BAĞDAT'TA IRAK ULAŞTIRMA BAKANI VEHB SELMAN...

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, BAĞDAT'TA IRAK ULAŞTIRMA BAKANI VEHB SELMAN EL-HASENİ İLE BİR ARAYA GELDİ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, BAĞDAT'TA IRAK ULAŞTIRMA BAKANI VEHB SELMAN...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.