Ünye Gölevi Anaokulu'nun yardım pazarı gelirleri Gazze'ye bağışlandı
Ordu'nun Ünye ilçesinde Gölevi Anaokulu'nun 3'üncü katında kurulan yardım pazarında satılan taze sebze ve meyvelerden elde edilen tüm gelirler Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlandı. Etkinlik, öğretmenler, veliler ve hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirildi.
Etkinliğin kuruluşu ve katılım
Okul yönetimi, öğretmen kadrosu ve velilerin katkılarıyla oluşturulan pazarda yumurta, roka, maydanoz, marul, elma ve mandalina gibi ürünler satışa sunuldu. Ünye Gölevi Anaokulu Müdür Yardımcısı İsmail Şirin, “Bizler okul olarak sadece tüketmenin değil paylaşmanın da önemine vurgu yapmak için böyle bir pazar kurduk. Pazarımıza velilerimiz, esnaflarımız ve birçok insan destek verdi. Burada oluşacak gelirler Gazze’ye bağışlanacak.” ifadelerini kullandı.
Eğitsel hedefler ve mesaj
Okul öncesi öğretmenleri etkinliğin amacını çocuklara empati ve dayanışma duygusunu aşılamak olarak tanımladı. Okul Öncesi Öğretmeni Semra Özdemir etkinlikle ilgili olarak, “Çocuklarımıza beraberliği göstermek ve oradaki arkadaşlarının acılarına bir nebze de olsa destek sağlayabilmek adına bu işe kalkıştık. Etkinliğimiz amacına ulaştı.” dedi. Okul Öncesi Öğretmeni Gülsüm Aydın ise, “Sosyal sorumluluk bilincini kazandırmak adına velilerimizin desteğiyle anlamlı bir projeye imza attık. Gölevi Anaokulu ekibi olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Gelirin ulaştırılması
Pazardaki satışlardan elde edilen bütçenin tamamı, ilgili kurumlar ve yetkili kanallar aracılığıyla Filistin'deki ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere gönderildi.
ÜNYE GÖLEVİ ANAOKULU, TOPLUMSAL DUYARLILIK VE YARDIMLAŞMA BİLİNCİNİ ARTIRMAK AMACIYLA ÖĞRETMENLERİN VE HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİYLE OKULUN ÜÇÜNCÜ KATINDA PAZAR ALANI KURDU. SALONDA KURULAN PAZAR ALANINDA TAZE SEBZE VE MEYVELER SATIŞA SUNULURKEN, TÜM GELİRLERİ İSE GAZZE’YE BAĞIŞLANDI.