DOLAR
42,59 -0,05%
EURO
49,58 0,04%
ALTIN
5.748,11 -0,15%
BITCOIN
3.849.501,52 0,33%

UNIFIL'den İsrail Ordusunun Barış Gücüne Yönelik Faaliyetlerine Tepki

UNIFIL, İsrail ordusunun barış gücü unsurlarına karşı gerçekleştirdiği eylemleri kınadı ve durumu uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 08.11.2024 20:23
Güncelleme Tarihi: 08.11.2024 20:23

UNIFIL'den İsrail Ordusunun Barış Gücüne Yönelik Faaliyetlerine Tepki

UNIFIL Açıklama Yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun barış gücü unsurlarına karşı gerçekleştirdiği faaliyetlere dair önemli bir açıklama yaptı. UNIFIL, İsrail ordusunun dün gerçekleştirdiği bir eylemde 2 ekskavatör ve 1 buldozeren kullanıldığını, bu araçların Ras Nakura'daki UNIFIL mevzisinde bir çit ve beton yapıları yıktığını bildirdi.

İsrail Ordusu İddiaları Reddetti

Açıklamaya göre, İsrail ordusu, barış gücü mevzisine yönelik faaliyetlerde bulunduğunu reddetti. UNIFIL, "Bu olay, barış gücü askerlerinin çapraz ateş altında kalması değil, daha önce yaşanan 7 benzer olay gibi İsrail ordusunun kasıtlı ve doğrudan eylemleridir" ifadesini kullandı.

Mavi Hat Üzerindeki Tahribat Endişe Verici

BM tarafından belirlenen geri çekilme hattı olan Mavi Hat ile ilgili olarak, bu hafta mavi varillerden ikisinin tahrip edilmesi ülke için bir endişe kaynağı oldu. UNIFIL, barış gücü görevlilerinin İsrail ordusunun bu varillerden birini doğrudan kaldırdığını gözlemlediğini belirtti.

Uluslararası Hukuka Aykırılık Vurgusu

Ayrıca, UNIFIL açıklamasında İsrail ordusunun barış gücü mülklerine karşı gerçekleştirdiği tahribatın uluslararası hukukun ve BMGK 1701 sayılı kararının açık bir ihlali olduğu ifade edildi. 30 Eylül tarihinden bu yana, İsrail ordusunun barış gücü askerlerinin güvenlikleri için Mavi Hat yakınlarındaki pozisyonlarını terk etmelerini talep ettiği hatırlatıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı