
Uluslararası Kastamonu Kültür Günleri 3'ü Başladı
Kastamonu'da "Uluslararası Kastamonu Kültür Günleri 3" etkinliği, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla start aldı. Valilik'ten katılan Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Anadolu'nun tarihi ve kültürel zenginliğine vurgu yaptı.
Tarih ve Mutfak Kültürü Üzerine Konuşmalar
Vali Yardımcısı Ergün, Anadolu'nun tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Bu topraklar, dünyanın en zengin ve en köklü mutfak kültürlerinden birine de ev sahipliği yapmaktadır. Kastamonu, bu kültürün en nadide örneklerini barındırıyor," şeklinde konuştu.
Ergün, Kastamonu'nun geçmişten bugüne taşıdığı kültürel zenginliğin, özellikle gastronomi alanında zengin bir kaynak sunduğunu belirterek, "Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescili alınmış 34 adet coğrafi işaretli ürünümüz bulunmaktadır. Bunlardan 25'i gastronomi alanına aittir. Ayrıca, bazı yöresel lezzetlerimiz için coğrafi işaret başvurusunun yapılması planlanmaktadır," diye belirtti.
Gelenekten Geleceğe Paneli
Etkinlik kapsamında, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Çalışkan'ın moderatörlüğünde "Gelenekten Geleceğe Kastamonu'nun Mutfak Yolculuğu" paneli gerçekleştirildi. Panelde, "Eğşinin yolculuğu", "Yöresel mutfakların gastronomi turizmindeki önemi", "Kastamonu mutfağının tanıtımında restoranların rolü" ve "Türk mutfağında sıfır atık uygulamaları" konuları tartışıldı.
Kastamonu'da "Uluslararası Kastamonu Kültür Günleri 3" etkinliği başladı. Etkinlik kapsamında Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde Gelenekten Geleceğe Kastamonu'nun Mutfak Yolculuğu Paneli düzenlendi.
Kastamonu'da "Uluslararası Kastamonu Kültür Günleri 3" etkinliği başladı. Etkinlik kapsamında Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde Gelenekten Geleceğe Kastamonu'nun Mutfak Yolculuğu Paneli düzenlendi.