Ulusal Gazeteciler Sendikası, İsrail’in Gazze’deki Saldırısında 5 Gazetecinin Ölümünü Kınadı

NUJ, Gazze'de düzenlenen saldırıda 5 gazetecinin hayatını kaybettiğini kınayarak, İsrail hükümetine gazetecileri hedef almaktan vazgeçmesini çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 27.12.2024 16:33
Güncelleme Tarihi: 27.12.2024 16:33

Ulusal Gazeteciler Sendikası, İsrail’in Gazze’deki Saldırısında 5 Gazetecinin Ölümünü Kınadı

NUJ, İsrail Ordusunun Gazze'deki Saldırısını Kınadı

Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ), İsrail ordusunun Gazze'de El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirmesi nedeniyle bir kınama yayımladı. Yayınladıkları açıklamada, Al Jazeera kanalına atıfta bulunarak, açıkça işaretlenmiş yayın aracının İsrail hava saldırısında vurulduğu ve sosyal medyada yayımlanan fotoğraflarda aracın alevler içinde kaldığı belirtildi.

Davison: "Bu Saldırı Uluslararası Hukukun İhlalidir"

NUJ Genel Sekreteri Laura Davison, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çirkin bir saldırıdır ve uluslararası hukukun açık ihlalidir" dedi. Davison, gazetecilerin, çalıştıkları binalarının ve ekipmanlarının uluslararası sözleşmelerle korunduğunu ve asla hedef alınamayacağını vurguladı.

Davison, gazetecilerin öldürülmesini kınarken şu ifadeleri kullandı: "Kurbanların ailelerine, meslektaşlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Bu üzücü dönemde, düşüncelerimiz tüm ailelerle birlikte." Ayrıca, öldürülen gazetecilerden birinin yeni baba olduğunu belirterek, İsrail hükümetine gazetecilere yönelik saldırılardan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Gazze'deki Saldırı Hakkında Detaylar

Gazze'deki Medya Ofisi, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda gerçekleştiği ve 5 gazetecinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayatını kaybedenler arasında televizyon çalışanı foto muhabiri Eymen el-Cedy ile gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led'a ve Fadi Hassune yer alıyor.

Son olarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201'e yükseldiği ifade edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı