Uludere'de Şehit PÖH Mustafa Karapınar adına kütüphane hizmete açıldı
Şırnak'ın Uludere ilçesinde, Şehit PÖH Mustafa Karapınar Kütüphanesi düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Açılış töreninde duygusal anlar yaşandı; törene protokol üyeleri, şehit ailesi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış ve katılımcılar
Törene katılanlar arasında Şırnak Valisi Birol Ekici, şehit annesi Fatma Karapınar, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Kütüphanenin okul bünyesinde oluşturulduğu, öğrencilerin okuma ve araştırma faaliyetlerine katkı sağlayacağı belirtildi.
Vali Birol Ekici'nin mesajı
Vali Birol Ekici, konuşmasında bölgenin güvenliğinin sağlanmasının büyük fedakârlıklarla mümkün olduğunu vurguladı. Ekici, Şırnak'ın artık ülkenin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bayram sürecinin sorunsuz geçtiğini ve uzun süredir terör olayının yaşanmadığını ifade etti.
Vali Ekici, bölgenin şehitler diyarı olduğunu belirterek, "Bu topraklar için canını veren 2 bin 40 şehidimiz var" ve ayrıca "hain terör örgütü tarafından katledilen bin 17 vatandaşımız bulunuyor" dedi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak huzur içinde yaşamanın önemine işaret etti.
Şehit ailelerinin toplumun en kıymetli emanetleri olduğunu belirten Ekici, şehit annesine hitaben, kütüphanede yetişecek çocukların şehitlerin isimlerini eğitim, bilim ve başarıyla yaşatacağını söyledi. Eğitimin önemine vurgu yaparak, Şırnak'ta çocukların daha iyi imkânlarla yetişmesi için çalışmaların sürdüğünü ve bu kütüphanenin şehitlerin adına bırakılmış anlamlı eserlerden biri olacağını ifade etti.
Şehit annesinin duyguları
Şehit annesi Fatma Karapınar, oğlunun isminin bir eğitim kurumunda yaşatılmasından gurur duyduğunu belirtti. Kütüphaneye kitap gönderenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek, katılımcılara minnettarlığını iletti.
Açılışın ardından
Dualar ve kurdele kesimiyle resmi olarak açılan Şehit PÖH Mustafa Karapınar Kütüphanesi, öğrencilerin yoğun ilgisiyle hizmet vermeye başladı. Açılış töreni, şehitlerin anısının eğitim yoluyla yaşatılacağı mesajıyla sona erdi.
ŞIRNAK’IN ULUDERE İLÇESİNDE, KAHRAMAN ŞEHİT POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) MUSTAFA KARAPINAR’IN ADINI YAŞATACAK KÜTÜPHANE DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI. DUYGU DOLU ANLARIN YAŞANDIĞI AÇILIŞTA KONUŞAN ŞEHİT ANNESİ FATMA KARAPINAR, KÜTÜPHANENİN KURULMASINA KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERKEN, ŞIRNAK VALİSİ BİROL EKİCİ İSE ŞEHİTLERİN FEDAKARLIKLARININ GELECEK NESİLLERİN EĞİTİMİNE IŞIK TUTTUĞUNU VURGULADI.