Uludağ İçecek, Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına spor salonuna basketbol şut makinesi bağışladı

Uludağ İçecek, Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına açılan spor salonuna öğrenci ve genç sporcular için basketbol şut makinesi bağışladı; tören konuşmaları ve gösteri yapıldı.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 14:11
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 14:11

Uludağ İçecek, Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına spor salonuna basketbol şut makinesi bağışladı

Uludağ İçecek, Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına spor salonuna basketbol şut makinesi bağışladı

Uludağ İçecek Türk A.Ş., öğrenci ve genç sporcuların gelişimine katkı sağlamak amacıyla, Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına geçen yıl Aralık ayında açılan spor salonuna bir basketbol şut makinesi bağışladı. Bağışın teslimi, kurum ve aile temsilcilerinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Teslim töreninde yapılan konuşmalar

Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kızıl, makinenin gençler arasından yetenekli basketbolcuların keşfedilmesine ve yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlamasını temenni ettiklerini belirtti. Ömer Kızıl, basketbolun bireye disiplin kazandıran önemli bir spor olduğunu vurgulayarak, merhum babası Prof. Dr. Ayhan Kızıl’ın kurumdaki hizmetlerine ve Uludağ Üniversitesi tarihindeki uzun yöneticilik dönemine değindi.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay ise çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleme hedefini yeniden hatırlattı. Alpay, spor salonunun Aralık ayında tamamlandığını, tesisin çocukların özgüven, disiplin ve takım ruhu kazanacağı bir eğitim birimi olduğunu söyledi ve Kızıl ailesinin verdikleri desteğe teşekkür etti.

Alpay ayrıca salonun, okulların kullandığı zamanların dışında da katma değer üretecek şekilde işletilmesinin planlandığını, elde edilecek gelirle Tam Bursluluk Programı gibi projelere kaynak sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Törenin kapanışı

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Basketbol Takımı tarafından yapılan özel gösteri ile sona erdi.

ULUDAĞ İÇECEK TÜRK A.Ş., ÖĞRENCİ VE GENÇ SPORCULARA BASKETBOL ŞUT MAKİNESİ HEDİYE...

ULUDAĞ İÇECEK TÜRK A.Ş., ÖĞRENCİ VE GENÇ SPORCULARA BASKETBOL ŞUT MAKİNESİ HEDİYE ETTİ.

ULUDAĞ İÇECEK TÜRK A.Ş., ÖĞRENCİ VE GENÇ SPORCULARA BASKETBOL ŞUT MAKİNESİ HEDİYE...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.