Uludağ'da mart sonu kar yağışı günübirlikçileri cezbetti
Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ, mart ayının son günlerinde etkili olan kar yağışıyla hareketlendi. Yaklaşık 4-5 gündür aralıklarla devam eden yağışın hafta sonunda yoğunlaşması sonucu günübirlik ziyaretçi akını yaşandı.
Zirvede kalın kar ve ziyaretçi yoğunluğu
Oteller bölgesine kızağını alan aileler ve çocuklar akın ederken, zirvede kar kalınlığı dün 181 santimetre olarak ölçüldü. Yer yer 2 metreye yaklaşan bir örtü oluşması, pistlerde ve dinlenme alanlarında renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Turizm ve su kaynaklarına etkisi
Bu yıl yağışın bol olması, sadece günübirlikçi yoğunluğunu artırmakla kalmadı; yetkililer kar yağışının baraj doluluk oranlarına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Uzmanlar, kış sezonunun uzamasının su kaynakları açısından olumlu etkiler oluşturduğunu belirtti.
Hava durumu ve yerel etkiler
Uludağ'da gündüz sıcaklıklarının 5 derece, gecelerin ise eksi 2 derece civarında seyrettiği bildirildi. Bölgedeki kar yağışının önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Öte yandan Uludağ ve Sarıalan bölgelerinde yoğun kar nedeniyle bungolovlar ve piknikçi masaları karla örtüldü.
ULUDAĞ’DA MART AYININ SON GÜNLERİNDE KAR YAĞIŞININ ETKİLİ OLMASI, GÜNÜBİRLİKÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ. OTELLER BÖLGESİNE KIZAĞINI ALAN AKIN ETTİ.