Uludağ’da Mart Sonunda Kar Yağışı ve Fırtına Etkili Oldu

Uludağ’da mart ayı son haftasında ani sıcaklık düşüşüyle kar ve fırtına etkili oldu; zirvede tipi görüldü ve yetkililer sürücüleri uyardı.

Yayın Tarihi: 28.03.2026 16:59
Güncelleme Tarihi: 28.03.2026 17:14

Uludağ’da Mart Sonunda Kar Yağışı ve Fırtına Etkili Oldu

Uludağ’da Mart Sonunda Kar Yağışı ve Fırtına Etkili Oldu

Mart ayı son haftasında ani sıcaklık düşüşüyle bölge yeniden kış görünümüne büründü

Uludağ’da mart ayının son haftasında etkili olan kar yağışı ve fırtına, bölgeyi adeta yeniden kışa döndürdü. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan yoğun kar yağışı, kısa sürede etkisini artırarak yüksek kesimlerde tipi şeklinde görüldü.

Bursa kent merkezinde dün bahar havası hissedilirken, bugün Uludağ’da yaşanan ani değişim hem vatandaşları hem de turizm işletmecilerini şaşırttı. Özellikle zirveye yakın bölgelerde görüş mesafesinin yer yer düştüğü, rüzgarın etkisiyle kar fırtınası çıktığı bildirildi.

Yetkililer ise fırtına nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kar kalınlığının yeniden artış gösterdiği Uludağ’da, yağışın aralıklarla devam etmesinin beklendiği öğrenildi.

Önemli not: Bölgede kısa süreli ve ani hava değişimleri gözleniyor; bu durum özellikle yüksek kesimlerde görüş ve ulaşım koşullarını olumsuz etkileyebilir, yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi öneriliyor.

ULUDAĞ’DA MART SONUNDA KAR SÜRPRİZİ FIRTINA ETKİLİ OLDU

ULUDAĞ’DA MART SONUNDA KAR SÜRPRİZİ FIRTINA ETKİLİ OLDU

ULUDAĞ’DA MART SONUNDA KAR SÜRPRİZİ FIRTINA ETKİLİ OLDU

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.