DOLAR
43,02 0%
EURO
50,44 -0,01%
ALTIN
5.984,94 0,02%
BITCOIN
3.878.382,88 -0,57%

Uluabat Deresi'nde binlerce balık ölü bulundu, vatandaşlar inceleme istedi

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Uluabat Deresi'nde binlerce balığın ölüsü görüldü; vatandaşlar belediye ve çevre yetkililerinden araştırma talep etti.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 10:47
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 12:09

Uluabat Deresi'nde binlerce balık ölü bulundu, vatandaşlar inceleme istedi

Uluabat Deresi'nde geniş çaplı balık ölümleri kaydedildi

Vatandaşlar belediye ve çevre yetkililerinin incelemesini talep ediyor

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Köyü'nden geçen Uluabat Deresi'nde, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde dere boyunca binlerce balığın hareketsiz şekilde su yüzeyinde olduğu görüldü.

Olayı kaydeden vatandaş, yaşadığı şaşkınlık ve üzüntüyü aktarırken, balık ölümlerinin geniş bir alana yayıldığını belirtti. Görüntülerdeki tablonun yalnızca soğuk hava koşullarıyla açıklanamayacağına işaret eden tanık, belediye ve çevre yetkililerinin konuyu araştırmasını talep etti.

Bölgede inceleme başlatılması bekleniyor. Yapılacak çalışmaların ardından derenin ekosistemine neyin zarar verdiğinin netlik kazanacağı öğrenildi. Olayla ilgili fotoğraf ve video kayıtları, yetkililere iletilmesi ve saha çalışmalarıyla durumun aydınlatılması bekleniyor.

BURSA’DA BİNLERCE BALIĞIN SU YÜZEYİNE ÇIKARAK ÖLDÜĞÜ GÖRÜLDÜ. BALIK ÖLÜMLERİNİN YALNIZCA SOĞUK...

BURSA’DA BİNLERCE BALIĞIN SU YÜZEYİNE ÇIKARAK ÖLDÜĞÜ GÖRÜLDÜ. BALIK ÖLÜMLERİNİN YALNIZCA SOĞUK HAVAYLA AÇIKLANAMAYACAĞINI SÖYLEDİ.

BURSA’DA BİNLERCE BALIĞIN SU YÜZEYİNE ÇIKARAK ÖLDÜĞÜ GÖRÜLDÜ. BALIK ÖLÜMLERİNİN YALNIZCA SOĞUK...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.