Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin Stratejik Gücünü Vurguladı

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin stratejik konumunu ve gelişen altyapısını Trabzon'daki buluşmada açıkladı.

Yayın Tarihi: 21.03.2025 00:24
Güncelleme Tarihi: 21.03.2025 00:24

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin Stratejik Gücünü Vurguladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon'da Açıklamalarda Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da düzenlenen "Dünden Bugüne Teşkilat Buluşması" iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, dünyanın mevcut karmaşasına rağmen Türkiye'nin güçlü duruşunu vurgulayarak, "Dünyadaki bu karanlık tablo karşısında Türkiye'miz stratejik konumu, köklü tarihi ve kültürel mirası, maddi ve manevi zenginlikleriyle dimdik ayakta duruyor." dedi.

Uraloğlu, yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı katılımcılara tebrik ederek, "Keşke bu bayram tüm dünyada bayram olsaydı, savaş dursaydı, haneler sönmeseydi, çocuklar ölmeseydi, neşeyle gülseydi." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Altyapı Yatırımları ve Hedefler

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin stratejik hedefleri doğrultusunda başta Trabzon olmak üzere ülke genelinde yapılan ulaşım yatırımlarına dikkat çekti. Trabzon'un ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan toplam yatırımın 173 milyar lira olduğunu belirtti. 2002 yılından bu yana bölünmüş yol uzunluğunu önemli ölçüde artırdıklarını, Zigana Tüneli gibi büyük projelerin tamamlandığını ifade etti.

"10 kilometrelik Akçaabat-Söğütlü-Yıldızlı Yolu'nun 7,5 kilometrelik kısmını bitirdik, geri kalanı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." diyen Uraloğlu, 31 istasyondan oluşan kent içi raylı sistem projesinin de Trabzon'a kazandırılacağını söyledi.

Adalet ve Hukuk Vurgusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen de programda Türkiye'nin büyüme hedeflerini desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Şen, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu ilkenin asla ihlal edilemeyeceğini savundu. "Herkes hukuku kendi üstünde görecek ve hukuka tabi olacaktır." dedi.

Programda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ile diğer yerel yöneticiler ve partililer de hazır bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (solda), bir otelde düzenlenen "Dünden Bugüne...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (solda), bir otelde düzenlenen "Dünden Bugüne Teşkilat Buluşması" iftar programına katıldı. Bakan Uraloğlu, katılımcılarla sohbet etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (solda), bir otelde düzenlenen "Dünden Bugüne...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (solda), bir otelde düzenlenen "Dünden Bugüne Teşkilat Buluşması" iftar programına katıldı. Bakan Uraloğlu, katılımcılarla sohbet etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı