Ula'da Çıtlık mahallesinde tarlada başlayan yangına çok sayıda ekip yönlendirildi
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi'nde yer alan bir tarlada, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü ve çevredeki vatandaşlar durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi.
ilk müdahale ve sevk:
İhbarın ardından bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve orman işçileri sevk edildi. Ekipler olay yerine hızla ulaşarak çalışmalara başladı.
söndürme çalışmaları ve hedefler:
Ekipler, yangının çevredeki diğer tarım arazilerine ve yakındaki ormanlık alana sıçramasını önlemek amacıyla geniş çaplı söndürme ve sınırlandırma çalışması yürütüyor. Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Çalışmalar halen yoğun şekilde devam ediyor. Ekiplerin önceliği alevleri kontrol altına almak ve soğutma yapmak olurken, yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldı.
MUĞLA’NIN ULA İLÇESİNDE TARLA YANGINI: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ