Ufuk Bayraktar davası şikayet yokluğu nedeniyle düştü

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, müştekinin şikayetçi olmaması nedeniyle Ufuk Bayraktar hakkındaki davanın düşürülmesine, Volkan Akbaş’ın ise beraatine karar verdi.

Yayın Tarihi: 22.06.2026 16:55
Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 16:59

Ufuk Bayraktar davası şikayet yokluğu nedeniyle düştü

Ufuk Bayraktar davasında mahkeme kararını açıkladı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, oyuncu Ufuk Bayraktar ile sanık Volkan Akbaş ve taraf avukatları hazır bulundu. Dava, Beyoğlu’nda bir işletmeyi koruma adı altında para isteme ve işletme sahibine saldırı iddialarını konu ediyordu.

davanın seyrine ilişkin açıklamalar

Davanın önceki celsesinde Bayraktar, müştekiden haraç talep etmediğini, olayın yanlış anlaşıldığını ve amacının mahalledeki gençlere iş imkânı sağlamak olduğunu savunmuştu. Müşteki Ahmet P. de duruşmada olayın ardından sanıklardan şikayetçi olmadığını beyan etmişti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı.

Sanık Volkan Akbaş savunmasında, olay tarihinde Bayraktar’ı Cihangir Meydanı’nda yerde yatar halde gördüğünü, insanların üstünden geçtiğini ve kendisinin durumu Ahmet Bey’e ilettiğini belirterek beraatini talep etti. Bayraktar ise savunmasında suçsuz olduğunu, son dokuz ayda sağlık sorunları ve reçeteli ilaç kullandığını, Ahmet Bey’i tanıdığını ve dükkanların 35 metre mesafe ile bulunduğunu söyledi. Bayraktar ayrıca alkolle ilgili sıkıntıları olduğunu ve olayla ilgili olarak kesilmiş bir videonun mahkemeye sunulduğunu belirtti.

savunma ve hukuki değerlendirme

Sanık avukatı, müştekinin hesapların ödenmediğine ilişkin beyanının bulunmadığını, olayın esnaflar arasında bir tartışmadan ibaret olduğunu ve müvekkilinin maddi olarak 10 bin liraya ihtiyaç duymayacak durumda olduğunu, aynı gün yaklaşık 20 bin liralık hesap ödendiğini belirterek beraat talebinde bulundu.

mahkeme kararı

Mahkeme heyeti, sanık Volkan Akbaş hakkında beraat kararı verdi. Ufuk Bayraktar hakkında ise müştekinin şikayetçi olmaması nedeniyle şikayete bağlı suç yönünden davanın düşürülmesine hükmedildi. Heyet ayrıca yağma suçunun oluşmadığı kanaatine vardı ve yaralama suçundan da davanın düşürülmesine karar verdi.

sanığın açıklaması

Duruşma sonrası Bayraktar, kararın ardından salonu terk ederken, "Yanlış anlaşılma oldu diye öğrencilere, gençlere, ihtiyaç sahiplerine yardım etmekten vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

Değerlendirme: Mahkemenin kararı, dosyada müştekinin şikâyetinden vazgeçmesi ve delillerin değerlendirilmesi sonucu suç vasıflarının oluşmadığına ilişkin tespitlere dayanıyor. Karar, şikayete bağlı suçlarda müşteki beyanının davanın seyrinde belirleyici olduğunu gösteriyor.

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın yargılandığı dava düştü

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın yargılandığı dava düştü

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.