Lausanne 1-1 Beşiktaş — UEFA Konferans Ligi Play-off İlk Maçı
UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda İsviçre temsilcisi Lausanne ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma her iki takımın da gol pozisyonları ürettiği, özellikle son vuruşlarda eşitliğin korunduğu bir mücadeleye sahne oldu.
Maçın Gelişimi
46. dakikada Lausanne etkili geldi. Savunma arkasına koşu yapan Soppy sağdan bindirme yaparak topu içeri çevirdi; kaleci Ersin müdahale etti ve top Diakite'nin önünde kaldı. Diakite'nin penaltı noktasından vuruşu az farkla auta çıktı, bu pozisyon ev sahibi ekibin ikinci yarıya hızlı başladığını gösterdi.
59. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Rashica'nın ortasına Rafa Silva arka direkte müsait pozisyonda vurdu, ancak top yan ağlarda kaldı; Lausanne bu dakikalarda baskıyı sürdürdü.
70. dakikada Beşiktaş'ın baskısıyla orta sahada kazanılan top sonrası Rafa Silva soldan ceza sahasına girip içeri çevirdi; Abraham'ın bekletmeden yaptığı vuruşta savunma yatarak gole izin vermedi. Bu pozisyon, Beşiktaş'ın rakip yarı alanda baskı kurduğunu gösterdi.
78. dakikada tekrar Diakite'nin ceza sahası önünden şutu auta gitti; Lausanne gol arayışını sürdürdü.
83. dakikada Lausanne'nin beraberlik golü geldi. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Custodio topu içeri gönderdi ve Okoh diziyle topu ağlara yollayarak skoru 1-1'e getirdi. Bu gol maçın skorunu belirledi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.
Değerlendirme
Maç, her iki takım için de çift yönlü bir mücadele olarak öne çıktı. Lausanne, derin toplarla ve duran toplarla etkili olurken, Beşiktaş özellikle orta sahadan kazanılan toplarla hızlı ataklar oluşturdu. Her iki ekip de son vuruşlarda ve savunma organizasyonunda kritik anlar yaşadı; Diakite, Rafa Silva ve Abraham'ın gole yakın pozisyonlarıyla, Ersin'in müdahaleleri maçın kilit anlarını oluşturdu.
Sonuç olarak ilk maçta alınan 1-1 lik beraberlik, rövanş öncesi iki takımın da avantajları ve çözmesi gereken görevleri olduğunu ortaya koydu.