UEFA İstanbul Ofisi'nin Gala Yemeği
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen UEFA İstanbul Ofisi'nin açılışı öncesi gala yemeği, spor camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Açılış öncesi gerçekleştirilen etkinliğe, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve çeşitli ülkelerden federasyon başkanları katıldı.
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Açıklamaları
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, etkinliğin başında deprem felaketi nedeniyle taziyelerini iletti ve İstanbul'da açılacak olan ofisin Avrupa ve Türk futbolu açısından önemini vurguladı. Hacıosmanoğlu, "UEFA'nın üçüncü temsilciliği İstanbul'da açılacak. Bu, Türk futbolu için önemli bir gelişmedir. İstanbul, tarih boyunca kritik bir konumda bulunmuştur ve şimdi de futbolun yönetim merkezlerinden biri haline gelecektir," dedi.
Ayrıca, Hacıosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a spor ve futbol konusundaki desteği için teşekkür ederek, "Türkiye, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek güçlü bir altyapıya ulaşmıştır," şeklinde konuştu.
Aleksander Ceferin'in Değerlendirmeleri
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İstanbul'daki etkinliğinde, Türkiye'yi ziyaret etmenin kendisi için keyifli bir deneyim olduğunu belirtti. Ceferin, "UEFA'nın İstanbul'da açacağı ofis, Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkilerimizi güçlendirmek için önemli bir adım olacak. Hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu için yararlı olacak," dedi.
Mecnun Otyakmaz'dan Açıklamalar
TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ise İstanbul Ofisi'nin Türk futbolu için hayati derecede önemli olduğunu ifade ederek, "Bu ofisin açılmasıyla birlikte UEFA, Türk futboluyla daha güçlü bir işbirliği içinde olacaktır," diye belirtti.
Otyakmaz, ayrıca, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hedefleri doğrultusunda, Türk sporunun alanında daha fazla başarı elde etmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
UEFA İstanbul Ofisi'nin açılışı öncesi gala yemeği, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik de katıldı.
UEFA İstanbul Ofisi'nin açılışı öncesi gala yemeği, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik de katıldı.