UCM Başsavcısı Kerim Han'dan Diplomasi Adımı
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmenin Ayrıntıları
UCM yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamaya göre, iki liderin buluşması, bağımsız soruşturmaların desteklenmesi için diyalog ve işbirliğinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Açıklamada, "Savcılığın bağımsız soruşturmalarının desteklenmesi için diyalog ve işbirliğinin güçlendirilmesi, hayati önem taşımaktadır," ifadesine yer verildi.
Han’ın Diplomatik Temasları
Kerim Han'ın New York'taki diğer temasları arasında, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Micheal Martin, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Mohammed Younes Al-Menfi ile yapılan görüşmeler de bulunuyor. Ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kerim Han'ı Türkevi'nde kabul etti.