DOLAR
42,56 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.759,81 0%
BITCOIN
3.880.175,37 0%

Tuzla Akfırat’ta usulsüz araç ve motosiklet buluşmalarına operasyon: 1 milyon 146 bin TL ceza, 46 araç trafikten men edildi

Tuzla Akfırat’taki usulsüz araç ve motosiklet buluşmalarına düzenlenen operasyonda 84 sürücüye işlem uygulandı; 1 milyon 146 bin TL ceza ve 46 araç trafikten men edildi.

Yayın Tarihi: 07.12.2025 21:23
Güncelleme Tarihi: 07.12.2025 21:23

Tuzla Akfırat’ta usulsüz araç ve motosiklet buluşmalarına operasyon: 1 milyon 146 bin TL ceza, 46 araç trafikten men edildi

Tuzla Akfırat’ta haftalık buluşmalara yönelik trafik operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuzla Akfırat bölgesinde her cumartesi gecesi usulsüz yapılan araç ve motosiklet buluşmalarına ilişkin bir operasyon düzenledi. Bölgeden gelen drift ve yüksek ses şikayetleri üzerine alan ablukaya alınırken, denetimler kapsamlı teknik ve idari kontroller şeklinde gerçekleştirildi.

Denetim sonuçları ve uygulanan yaptırımlar

Denetimlerde trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 84 motosiklet ve araç sürücüsüne yönelik olarak, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca toplam 238 adet idari işlem uygulandı. Bu kapsamda kesilen idari para cezası tutarı 1 milyon 146 bin TL olarak kaydedildi.

Teknik yetersizlikler ve çeşitli kural ihlalleri nedeniyle 46 araç trafikten men edilirken, ekiplerin hız, plaka, egzoz, güvenlik ekipmanı ve sürüş güvenliği konularında yoğun kontroller gerçekleştirdiği bildirildi. Denetimlerde trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlenen 5 sürücü hakkında ise adli işlem başlatıldı.

Operasyonun trafik güvenliğine katkısı

Gerçekleştirilen uygulama, yüksek risk oluşturan davranışların tespit ve cezalandırılmasına yönelik somut yaptırımlar içeriyor. Özellikle drift ve yüksek ses gibi hem sürücü hem de çevre güvenliğini olumsuz etkileyen eylemlere karşı idari ve adli tasarrufların birlikte uygulanması, benzer olayların tekrarının önlenmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Yetkililerce yapılan kontrollerin, bölgedeki huzur ve trafik güvenliğinin sağlanmasına dönük caydırıcı etkisinin hedeflendiği belirtildi. Denetim sonuçları, yasal düzenlemeler çerçevesinde hem araçların teknik uygunluğunun hem de sürücü davranışlarının takip edildiğine işaret ediyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN...

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN GENİŞ KAPSAMLI UYGULAMADA BİRÇOK SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPTI.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.