TUSAŞ şehitleri saldırının birinci yılında anıldı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında şehit olanlar, saldırının birinci yılında mezarları başında anıldı. Törenlere şehit aileleri, şirket yöneticileri ve çalışanlar katıldı.
Anma töreni — Karşıyaka Mezarlığı
Zahide Güçlü Ekici, Hasan Hüseyin Canbaz ve Cengiz Coşkun için Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde, şehitlerin aileleri ve meslektaşları hazır bulundu. Tören sırasında Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.
Törene katılanlar kabirlere karanfil bırakırken, şehit Hasan Hüseyin Canbaz'ın annesi ve şehit mühendis Zahide Güçlü Ekici'nin annesi mezar başında gözyaşı döktü. Bu anlar, törene katılanlar arasında duygusal bir atmosfer oluşturdu.
Sincan Cimşit Mezarlığı'nda güvenlik görevlisi anması
TUSAŞ güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan da Sincan Cimşit Mezarlığı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törene; şehidin eşi Pınar Erdoğan, aile yakınları, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, TUSAŞ Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay ile şirket yönetici ve çalışanları katıldı. Törende Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.
Kahramankazan Şehitliği'nde taksi şoförü için anma
Murat Aslan için de Kahramankazan Şehitliği'nde ayrı bir anma töreni düzenlendi. Törenlerde aileler, yakınları ve meslektaşlar şehitlerin anısına saygı gösterdi.
Katılım ve törenin anlamı
Törenler, şehitlerin ailelerine destek verme, kayıpların hatırını yaşatma ve kurum içi dayanışmayı güçlendirme amacı taşıdı. Okunan dualar ve kabirlere bırakılan çiçekler, anma etkinliklerinin merkezinde yer aldı.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısının şehitleri, saldırının birinci yılında mezarları başında anıldı. TUSAŞ şehitleri Zahide Güçlü Ekici, Hasan Hüseyin Canbaz ve Cengiz Coşkun'u anmak için Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen törene, şehitlerin aileleri, şirketin yöneticileri ve çalışanları katıldı.