Türksat'tan İsrail Menşeli Siber Güvenlik Ürünleri Hakkında Açıklama

Türksat, siber güvenlik ürünleriyle ilgili iddiaları yalanlayarak, yerli ve yabancı teknoloji yatırımlarıyla hizmet sunduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 12:29

Türksat'tan İsrail Menşeli Siber Güvenlik Ürünleri Hakkında Açıklama

Türksat'tan Açıklama: İsrail Ürünleri Kullanılmıyor

Türksat AŞ, bazı medya kurumlarında yayınlanan "bazı kamu kuruluşları ve şirketlerin İsrail hükümetine ait siber güvenlik ürünleri kullandığı" iddialarını şiddetle reddetti.

Şirketin Resmi Yanıtı

Şirketten yapılan açıklamada, siber tehditlerle mücadele ve siber dayanıklılığı artırmak için sundukları hizmetlerin detayları paylaşıldı. Açıklamada, "Doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanılmamaktadır" ifadeleri öne çıkarıldı.

Dijital Dönüşüme Katkı

Türksat Bilişim'in, e-Devlet Kapısı gibi büyük projelerde gerçekleştirdiği katkıların yanı sıra, siber tehditlere karşı sağlam bir altyapı geliştirdiğinin altı çizildi. Uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımı ile hizmetlerinde kullanılan ürünlerin güvenilirliği vurgulandı.

Asılsız İddialara Dikkat

Şirket, kamuoyuna "Gerçeği yansıtmayan bu asılsız haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz" diyerek, uluslararası güvenlik standartları ve devletin hassasiyetleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı