Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türkiye yağışlı havanın etkisinde! THY 11 seferini iptal etti

Yurtta ekili olan yağışlı hava hayatı olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY), Antalya’ya gelen ve giden uçuşlarda olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 seferini iptal ettiğini açıkladı. Antalya’da etkili olan yağış, hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 10:07
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 10:07

Türkiye yağışlı havanın etkisinde! THY 11 seferini iptal etti

Türkiye, Aralık ayında soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Yurdun büyük bir bölümünde yağış etkili olurken, bazı bölgelerde sel, su baskını, heyelan ve uçuş iptalleri gibi olumsuzluklar yaşandı. Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yağışlı hava, önümüzdeki günlerde de devam edecek. Yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği yerlerde ise kar kalınlığı artacak. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin altına düşecek.

YAĞIŞ UÇUŞLARI ENGELLEDİ

Antalya’da sabah saatlerinden itibaren başlayan yağış, gün boyu devam etti. Yağış nedeniyle görüş mesafesi düşerken, pistlerde de su birikintileri oluştu. Bu durum, Antalya Havalimanı’ndaki uçuşları aksattı.

THY’DEN İPTAL AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, Meteorolojik Acil Durum Komitesi’nin (Madkom) kararı doğrultusunda, Antalya Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 11 seferini iptal ettiğini duyurdu. THY’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, iptal edilen seferlerin listesi de paylaşıldı. THY, iptal edilen seferler nedeniyle yolcularından özür diledi.

YOLCULAR MAĞDUR OLDU

Antalya Havalimanı’nda iptal edilen seferler nedeniyle çok sayıda yolcu mağdur oldu. Bazı yolcular, başka uçuşlara yönlendirilirken, bazıları da havalimanında beklemek zorunda kaldı. Yolcular, yaşadıkları sıkıntıları sosyal medyada paylaştı.