Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça'da Hayata Geçti
Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla'nın Datça ilçesinde başlayarak, sporseverlere unutulmaz anlar sunmaya hazır. Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve UCPA'nın işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.
Şampiyonada, Datça Kaymakamlığına vekalet eden Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ile İlçe Belediye Başkanı Aytaç Kurt, sporcularla bir araya gelerek başarılar diledi. Başhakem Ergin Özdem, protokol üyelerine wing foil sporu hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunmuştur.
Şampiyonanın ilk günü antrenman sürüşleriyle başlarken, etkinlik, Datça halkı ve sporseverler tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Wing foil, deniz üzerinde rüzgarla yön verilen bir spor dalı olarak dikkat çekiyor ve henüz gelişim aşamasında olmasına rağmen yakın gelecekte olimpik branşlar arasında yer alması bekleniyor.
Bu spor etkinliği, izleyenlere görsel bir şölen sunarken, Datça'nın doğal güzellikleriyle de bütünleşiyor. Wing foil şampiyonası, bölge turizmine önemli katkılarda bulunmaktadır.
Etkinlik, yarın gerçekleştirilecek ödül töreniyle sona erecektir.