Türkiye ve Gine Arasında Yükseköğretimde Yeni İşbirliği Anlaşması

Türkiye ve Gine, yükseköğretim alanında işbirliği anlaşması imzalayarak akademik işbirliklerini güçlendiriyor.

Yayın Tarihi: 07.11.2024 00:54
Güncelleme Tarihi: 07.11.2024 00:54

Türkiye ve Gine Arasında Yükseköğretimde Yeni İşbirliği Anlaşması

Türkiye ve Gine Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliği Anlaşması

İki ülke arasında yükseköğretim, bilimsel araştırma ve yenilikçilik konularında işbirliği sağlamak amacıyla önemli bir anlaşma imzalandı.

Anlaşmanın Detayları

Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Gine Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışında Yaşayan Gineliler Bakanı Morissanda Kouyate ile birlikte bir heyetin YÖK'ü ziyaret etmesiyle yeni bir mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, yükseköğretimde uluslararası işbirliklerini artırma hedefinden bahsetti. Özvar, Türkiye'nin, öğrenci hareketliliğinde cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Gine ile eğitim alanında daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz." şeklinde ifade etti.

Kardeşlik ve İşbirliği Vurgusu

Bakan Kouyate, iki ülke arasında yalnızca işbirliğinin değil, aynı zamanda bir kardeşliğin de bulunduğuna değinerek, "Her alanda işbirliklerimizi güçlendirmekten büyük bir mutluluk duyacağız." dedi.

Mutabakat Zaptının Kapsamı

Bu mutabakat zaptı, yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanlarındaki işbirliğini artırmayı hedefliyor. Anlaşmayla birlikte;

  • Öğrenci, akademik personel ve araştırmacı eğitim ve staj hareketliliği teşvik edilecek.
  • Yükseltme ve yenilikçilik üzerine bilgi alışverişi sağlanacak.
  • Kısa dönemli araştırma programlarına katılım teşvik edilecek.
  • Eğitim kursları, seminerler, sempozyumlar ve forumlar düzenlenecek.
  • Ortak lisans, yüksek lisans ve doktora programları oluşturulacak.

Bu anlaşma ile, Türkiye ve Gine'nin yükseköğretim alanında işbirliklerini daha da ileriye taşımaları bekleniyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı