Umman'da Türkiye'nin Muskat Büyükelçiliği, 'Türk Mutfağı Haftası' çerçevesinde Türk lezzetlerini tanıtmak amacıyla geniş katılımlı etkinlikler düzenledi. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, bu etkinliklerin, Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurt içinde ve yurt dışında vurgulamak, bilinirliğini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildiği belirtildi.
22 Mayıs'ta, TAV ve TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA ile Türk Hava Yolları işbirliğinde Muskat Havalimanı’ndaki Noor Restoranı'nda Türk yemekleri sunuldu. Etkinliğin açılışına Türkiye'nin Muskat Büyükelçisi Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu ve elçilik mensupları katıldı.
23 Mayıs'ta ise, Muskat'ın tanınmış otellerinden Al Bustan Oteli'nde Türk Yemekleri Akşamı gerçekleştirildi. Ayrıca, başkentteki diğer önemli otellerde de hafta boyunca Türk yemeklerinin bulunduğu menüler hazırlandı.
Tüm etkinlikler sırasında, Muskat, Salalah, Nizva, Sohar ve Sur gibi şehirlerdeki 60'tan fazla Türk restoranı etkinliklerde yer aldı. Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Umman'ın tanınmış üniversitelerinden Sultan Qaboos Üniversitesi'nde 25-26 Mayıs tarihlerinde öğrencilere Türk yemekleri, çayı, kahvesi ve salep ikram etti.
Türk mutfağı, Umman'da en sevilen yabancı mutfaklar arasında yer almakta olup, Körfez bölgesinde birçok Türk restoranı bulunmaktadır.
Umman'da Türkiye'nin Muskat Büyükelçiliğince "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Türk lezzetlerini tanıtma faaliyetleri çerçevesinde geniş katılımlı etkinlikler düzenlendi.
Umman'da Türkiye'nin Muskat Büyükelçiliğince "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Türk lezzetlerini tanıtma faaliyetleri çerçevesinde geniş katılımlı etkinlikler düzenlendi.