
Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği ve Dünya Türk İş Konseyi'nin (DTİK) ortaklaşa düzenlediği 4. Geleneksel İftar Programı, Türk ve Cezayirli iş insanlarını bir araya getirdi.
İftar programına Cezayir Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Yusuf Bilmehdi, Cezayir-Türk İş Konseyi (CAAT) Eşbaşkanı Celal Serandi Mamar, Arap-Afrika Yatırım ve Kalkınma Ajansı (CAAID) Başkanı Boutalbi Amine ile Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan ve Malezya’nın Cezayir Büyükelçileri katılım gösterdi.
Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açıldı. Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mücahit Küçükyılmaz, programda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek adına yürütülen kurumsallaşma çabalarından bahsetti.
Büyükelçi Küçükyılmaz, Başkent Cezayir'de Ziraat Bankası'nın açıldığını belirtirken, Oran kentindeki Türkiye Başkonsolosluğunun da yakında faaliyete geçeceğini aktardı. Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü kültür merkezinin ve Maarif Okullarının açılması için yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.
Küçükyılmaz, yeni büyükelçilik ve konsolosluk binalarının inşaatına yakın zamanda başlanacağı müjdesini vererek, iftar programının ardından Cezayirli Bakan Bilmehdi'ye teşekkür plaketi sundu.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Büyükelçi Küçükyılmaz, Cezayir'de Türkiye'nin 6 milyar doları aşkın yatırım yaptığını belirtti ve Cezayir'de 1600'ün üzerinde Türk firmasının faaliyet gösterdiğini kaydetti.
DTİK Cezayir Temsilcisi Okay Tosyalı, geçtiğimiz yıl içinde Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin çok daha ileri seviyelere taşındığını ve ticaret hacminin 6,4 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
İftar programı, katılımcıların yüz yüze görüşmeler yapması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.