Büyükelçi Ökem'den Kırgız Milli Üniversitesi'ne Ziyaret
Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem, 100. yılını kutlayan Kırgız Milli Üniversitesi’ni (KMÜ) ziyaret etti. Türk dünyasının değerli şairi ve filozofu Yusup Balasagun'un adını taşıyan üniversite, bu önemli günde birçok resmi misafiri ağırladı.
Ökem ve beraberindeki heyet, üniversitede düzenlenen karşılama töreninde, Eğitim Müşaviri Kürşat Dulkadir, Türkiye Türkçesi Eğitim ve Öğretim Merkezi (TTÖMER) Müdürü İlyas Süt ve Bişkek'teki Türk okullarından yetkililerle bir araya geldi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Dogdurbek Çontoyev, davetlilere, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2017 yılında donanımı sağlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Uzaktan Eğitim Merkezini ve Türkiye Türkçesi eğitimi verilen sınıfları tanıttı.
Rektör Çontoyev, Türkiye'nin kurumsal katkılarının üniversitenin gelişimine olan etkisini vurguladı. Ayrıca, Büyükelçi Ökem'e geleneksel Kırgız kıyafeti giymesi için takdim edildi.
Ziyaretin ardından, Ökem ve Çontoyev, TTÖMER sertifika törenine katılarak, Kırgız öğrencileri tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Ökem, ziyareti sırasında AA muhabirine, Kırgız Milli Üniversitesi'nde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Büyükelçi, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki birinci işbirliği konusunun eğitim olduğunu belirterek, "İki halkın dili aynı. Birbirimizin lehçesini öğrenmek, beraber çalışmak ve aynı düşüncelerle bir araya gelmek birinci adımdır." şeklinde konuştu.
Rektör Çontoyev, Türkiye'nin desteğiyle üniversitenin 100. yıl kutlamalarının 29 Mayıs'ta başladığını, ikinci etabının 31 Ağustos ve son etabının 25 Ekim tarihinde gerçekleştirilmesi planlandığını açıkladı. TTÖMER Müdürü Süt, Kırgızistan’da bu yıl yaklaşık 7 bin kişiye Türkiye Türkçesi öğrettiklerini ifade etti.
Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem, 100'üncü yılını kutlayan ve Türk dünyasının büyük şairi ve filozofu Yusup Balasagun (Yusuf Has Hacib) adını taşıyan Kırgız Milli Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti.
Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem, 100'üncü yılını kutlayan ve Türk dünyasının büyük şairi ve filozofu Yusup Balasagun (Yusuf Has Hacib) adını taşıyan Kırgız Milli Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti.