Ana Başlık: Türkiye Kruvaziyer Turizmiyle Büyümeye Devam Ediyor
Türkiye, denizcilik turizminde yıldızını parlatmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılının Ocak-Haziran döneminde Türkiye limanlarına demir atan kruvaziyer gemi sayısının geçen yıla göre %18,07 artış göstererek 490'a ulaştığını açıkladı. Bu sayı, 2024 yılında aynı dönemde sadece 415 olarak kaydedilmişti.
Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi konumunun denizcilik turizminde önemli bir rol oynadığını belirterek, "Türkiye, bulunduğu konum itibarıyla denizcilik turizminde talep gören bir ülke. Bunun da en büyük göstergesi ilginin giderek arttığı kruvaziyer turizmi," ifadelerini kullandı.
Bu artış, Türkiye'nin turizm sektöründe yeni fırsatlar yaratarak ekonomik büyümeye katkı sağlıyor. Ülkenin turizm potansiyeli ve güzellikleri, dünya genelindeki kruvaziyer firmalarının dikkatini çekmeye devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kruvaziyer turizmi alanında daha fazla yatırımlar yapılması ve tanıtım faaliyetlerinin arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek dönemde, bu alandaki büyüme hızının devam etmesi bekleniyor.