DOLAR
42,56 -0,05%
EURO
49,54 -0,25%
ALTIN
5.730,98 -0,22%
BITCOIN
3.836.735,83 -0,48%

Türkiye, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlarda takım halinde dünya şampiyonu oldu

Türkiye, Wuxi'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronzla kadınlarda takım şampiyonu oldu; tarihinin en başarılı organizasyonunu geride bıraktı.

Yayın Tarihi: 30.10.2025 16:11
Güncelleme Tarihi: 30.10.2025 16:11

Türkiye, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlarda takım halinde dünya şampiyonu oldu

Türkiye Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlarda takım halinde dünya şampiyonu oldu

Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, toplam 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak organizasyon tarihinin en başarılı sonuçlarından birine imza attı ve kadınlarda takım halinde dünya şampiyonu oldu.

Turnuva verileri ve genel durum

Şampiyonaya 181 ülkeden 989 sporcu katıldı. Türkiye, organizasyonu 6 madalya ile tamamlayarak madalya sıralamasında zirveye çıktı; ardından Güney Kore ve Brezilya geldi. Federasyonun açıklamasına göre kadınlarda takım ödüllerinde birincilik elde edildi.

Madalyalar ve milli sporcular

Şampiyonanın son gününde, 53 kg kategorisinde yarışan Merve Dinçel Kavurat'ın altın madalya kazanmasıyla kadınlarda takım halinde şampiyonluk kesinleşti. Türkiye'nin madalya dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Altın: 46 kg Emine Göğebakan; 53 kg Merve Dinçel Kavurat; +73 kg Nafia Kuş Aydın.

Gümüş: 49 kg Elif Sude Akgül (kadınlar); 54 kg Furkan Ubeyde Çamoğlu (erkekler).

Bronz: 73 kg Sude Yaren Uzunçavdar (kadınlar).

Federasyon, bu sonuçla Türkiye'nin tarihte elde ettiği en yüksek madalya sayısı rekorunu da egale ettiğini bildirdi; 2023'teki son dünya şampiyonasında Türkiye 3 altın ve 3 bronz ile tamamlamıştı.

Federasyon Başkanı Bahri Tanrıkulu'nun değerlendirmesi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, tarihi bir sonuca imza attıklarını belirtti.

Çin'e gelirken yeni bir yapılanma içine girdiklerini anlatan Tanrıkulu, "Göreve başlar başlamaz teknik ekibimizi yeniledik ve şampiyonaya katılım kriterleri koyduk. Çok sayıda genç sporcu ile burada mücadele ettik. Aldığımız sonuç Türk tekvando tarihinin en büyük başarısı oldu. Elimizdeki bu takım ve havuzumuzdaki sporcular gelecekteki şampiyonalara da güvenle bakmamızı sağlıyor." dedi.

Tanrıkulu, "Ülkemiz hak ettiği yerde, dünyanın zirvesinde. Bugüne kadarki en iyi sonucu aldık. Tarihimizde ilk defa 5 final oynadık ve 3'ünü kazandık. Türk tekvandosu yeni yapılanmasıyla bu seviyede bulunmaya devam edecek. Madalya kazanamasa da tüm sporcularımız harika maçlar ortaya koydu. Tüm sporcularımızla gurur duyuyorum. Sporcularımızı, teknik ekibimizi, sporcularımızın kulüplerini, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum. Bu birliktelik olmasa başarı gelmezdi. Bu gurur bizi, bu gurur ülkemizin. Herkese armağan olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcular, Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda toplamda 3 altın...

Milli sporcular, Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda toplamda 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazanarak tarihi bir başarı elde etti.

Milli sporcular, Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda toplamda 3 altın...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı