DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.818,94 -0,13%

Türkiye'den Afganistan'a 25 ton insani yardım: AFAD koordinasyonunda malzemeler Celalabad'a ulaştırıldı

AFAD koordinasyonunda hazırlanan yaklaşık 25 ton barınma, gıda ve hijyen malzemesi Kayseri'den A400M uçağıyla Celalabad'a sevk edilerek Afgan Kızılayı'na teslim edildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2025 17:26
Güncelleme Tarihi: 03.09.2025 17:58

Türkiye'den Afganistan'a 25 ton insani yardım: AFAD koordinasyonunda malzemeler Celalabad'a ulaştırıldı

Türkiye'den Afganistan'a 25 ton insani yardım gönderildi

AFAD koordinasyonunda hazırlanan malzemeler Kayseri'den Celalabad'a sevk edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan yaklaşık 25 ton insani yardım malzemesi, Afganistan'da 31 Ağustos gecesi Kunar vilayetinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye ulaştırıldı.

Depremin ardından gelen yardım talebi üzerine Dışişleri Bakanlığı ile AFAD ve Türk Kızılayı iş birliğinde hazırlanan barınma, gıda ve hijyen malzemeleri, Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan hareket eden Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait A400M uçağı ile Afganistan'ın Celalabad kentine sevk edildi.

AFAD Uluslararası İnsani Yardım Daire Başkanı Seyfettin Karabulut başkanlığındaki ekip, bölgeye ulaştırılan malzemelerin dağıtımı ve koordinasyon çalışmalarını yürütmek üzere görevlendirildi. Karabulut, depremden en çok Kunar vilayetinin etkilendiğini vurguladı ve yerel makamların verdiği rakamlara göre 1141 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 3 bin kişinin yaralandığını bildirdi.

Karabulut, Afganistan'ın uluslararası acil yardım çağrısına yanıt verildiğini belirterek, malzemelerin Cumhurbaşkanlığı ile İçişleri, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları arasındaki koordinasyon sayesinde sabah saatlerinde Kayseri'den Celalabad'a sevk edildiğini dile getirdi.

Sevk edilen malzemelerin içeriği ağırlıklı olarak barınma için çadır ve battaniye gibi öğeler ile hijyen ve gıda kolilerinden oluşuyor. Teslimat, resmi yetkililer aracılığıyla Afgan Kızılayı'na yapılırken, sahadaki dağıtımın Türk Kızılayı ve Afgan Kızılayı iş birliğiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

AFAD yetkilileri, insani yardım faaliyetlerinin yalnızca ülke içinde değil sınır ötesinde de devam edeceğini belirterek, bölgedeki ihtiyaçlara hızlı müdahale ve koordinasyonun sürdürüleceğini ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afganistan'daki depremden etkilenenler için...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afganistan'daki depremden etkilenenler için yaklaşık 25 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırdı. Dışişleri Bakanlığı ile AFAD ve Türk Kızılayı koordinasyonunda hazırlanan insani yardım malzemeleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait A400M uçağı ile bölgeye gönderildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afganistan'daki depremden etkilenenler için...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı