DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.829,98 -0,49%

Türk ve Yunan Mutfağı Arasındaki Gastronomik Bağlar

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfağı arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 11:32
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 11:38

Türk ve Yunan Mutfağı Arasındaki Gastronomik Bağlar

Gastronomi Uzmanı Maria Ekmekçioğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Türk mutfağı ile Yunan mutfağı arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerine açıklamalarda bulunan gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, bu yıl Fethiye'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'ne katıldı.

İsim ve Köken Tartışmaları

Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfaklarına ait birçok yemeğin isimlerinin ve kökenlerinin benzerlik gösterdiğini belirtti. "İki ülke mutfağı arasında kokoretsi, caciki, dolmadakia gibi yemeklerin nereden geldiği konusunda tartışmalar mevcut. Ancak, bu durum birbirimizle olan gastronomik bağlarımızı güçlendiriyor," dedi.

Yemek Kültürü Üzerine Değerlendirmeler

Yunan mutfağında sıkça bulunan yemeklerden bahseden Ekmekçioğlu, "Yunanistan’da restoranlarda enginar, dolma, keşkek, tas kebap, imam bayıldı gibi birçok Türk yemeği de bulunmakta. Kalamar ise tavada ya da ızgarada pişirilmesine rağmen sadece isimlendirmede farklılık var; orada kalamari olarak biliniyor," diye ekledi.

Kuyruk Yağı ve Tereyağı Kullanımı

Ekmekçioğlu, iki mutfak arasındaki en belirgin farklardan birinin kuyruk yağı olduğunu kaydetti. Yunan mutfağında bu yağ kullanılmadığını, Türkiye'de ise özellikle kebaplarda bolca tercih edildiğini ifade etti. Ayrıca, Yunan mutfağında fazla tereyağı kullanılmadığını, Türk mutfaklarında ise bunun daha yaygın olduğunu belirtti.

Baharat ve Sakız Farklılıkları

Yunan mutfağında baharat kullanımının az olduğunu belirten Ekmekçioğlu, Yunanistandaki tatlılarda sakız kullanımının yaygın olduğunu, Türkiye'de ise bunun sadece bazı tatlılarla sınırlı olduğunu vurguladı.

Ekmekçioğlu, "Bu tartışmalar devam ettiği sürece Türkiye ile Yunanistan arasında gastronomi alanında güzel bir dostluk köprüsü kurulacak," şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk...

Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali'ne katılan Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, AA muhabirine, Türk ve Yunan mutfağındaki yemeklerle ilgili açıklamada bulundu.