Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türk vatandaşlığı alan Afgan Ezatullah Sedat yerel seçimde bağımsız aday olduğunu duyurdu!

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sedat, Beylikdüzü'nden bağımsız aday oldu! Beylikdüzü ve Zeytinburnu'ndaki Afgan yoğunluğuna dikkat çeken Sedat, Afganlardan oy istedi...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 17:59
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 17:59

Türk vatandaşlığı alan Afgan Ezatullah Sedat yerel seçimde bağımsız aday olduğunu duyurdu!

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sedat, Beylikdüzü’nden aday oldu… 

Afganistan Dernekleri Bakanı Ezatullah Sedat tarafından yapılan açıklama sosyal medya gündemini ayaklandırdı. Alınan bilgilere göre Sedat, İstanbul Beylikdüzü ilçesinden aday oldu! Yerel seçimlerde Beylikdüzü’nden bağımsız aday olan Sedat, vatandaşlık alamayan Afganlara seslendi… 

Sedat’ın daha önce ülkücü kimliği ile bilinen Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) milletvekili adayı olduğu ortaya çıkarken Türk vatandaşlığı bulunduğu öğrenildi. Yani Ezatullah Sedat, Türk vatandaşlığı bulunan bir Afgan olarak 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız aday olacak. 

Sosyal medya hesabından vatandaşlık alamayan Afganlara seslendi! 

Sosyal medya hesabından bağımsız aday olacağını duyuran Ezatullah Sedat, göçmenlerin ikamet izni, çalışma izni ve vatandaşlık alamamasının birlik ve beraberlik olmamasından kaynaklandığını aktardı. Afganların bu sorunlarının çözülmesi için hareket edeceklerini belirten Sedat, şu paylaşımı yaptı:

ezatullah sedat

BBP’den ilçe başlanlığı görevi almış! 

Türk vatandaşı olarak İzzet Sedat ismini kullanan Afgan Ezatullah Sedat’ın Büyük Birlik Partisi’nden milletvekili adayı olduğu da ortaya çıktı. 2023 yılındaki seçimlerde İstanbul 2. bölgede 6. sıra milletvekili adayı olarak gösterin Sedat’ın aynı zamanda BBP’den ilçe başkanlığı görevi aldığı ve yürüttüğü de belirlendi. Ezatullah Sedat’ın adaylığına yönelik başka herhangi bir açıklama gelmezken, sosyal medyada çok sayıda yorum yapıldı.