Türk Savunma Sanayisinin Yeni Aracı: KARAHAN TS-2
- Türk savunma sanayisi, çok hafif taktik tekerlekli araç sınıfında yeni bir aşama kaydetti. Geliştirilen KARAHAN TS-2 aracı, Türkiye'nin ilk yerli ağır makineli tüfeği CANiK M2 QCB ile entegre edildi.
- Tam otonom olarak insansız silah kulesiyle de görev yapması mümkün olan bu araç, üstün arazi hareket kabiliyetiyle muharebe sahasında etkili bir performans gösterecek. (Göksel Yıldırım/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)
Dış Mekan Süs Bitkilerine Kalite Standardı Geliyor
- Yalova Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan, Türkiye'nin süs bitkisi pazarı için gerekli akreditasyon sürecinin başlatılacağını ve bunun sektöre olumlu katkı sağlayacağını belirtti.
- Almanya'dan Prof. Martin Thieme-Hack, bu projede farklı kalite tanımlamaları yapıldığını ve böylece daha düşük kalite ürünlerin de pazarda değerlendirilebileceğini vurguladı. (Bahattin Gönültaş-Mustafa Çalkaya/Osnabrück/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)
Marmara Denizi Tsunamiye Karşı Anlık İzleniyor
- Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Marmara Denizi'nde olası bir tsunami riskine karşı 24 istasyon ile anlık izleme yapıldığını açıkladı.
- Herhangi bir deniz seviyesi değişikliği anında hızlı bir şekilde izlenmekte ve gerekli durumlarda halk bilgilendirilmektedir. (Koray Taşdemir/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
Kış Lastiği Zorunluluğu Başlıyor
- Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başlayacak. Kış lastiği değiştirme ücretinin 600 ile 1250 lira arasında olacağı belirtildi.
- MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.
IEA Başkanı Türkiye'nin Temiz Enerji Hedeflerini Değerlendirdi
- Fatih Birol, Türkiye'nin temiz enerji yatırımlarında önemli aşama kaydettiğini ve gelişmelerin umut verici olduğunu vurguladı. (Firdevs Yüksel-Handan Kazancı/İstanbul)
Dünyanın Değerli İlaç Şirketleri İyi Performans Gösterdi
- Ocak-ekim döneminde dünyanın en değerli ilaç şirketi Eli Lilly oldu. Hisseleri en çok değer kaybeden şirket ise Merck & Co. olarak kaydedildi. (Mahmut Çil/İstanbul)
Türkiye İnternet Kullanımında Büyüyor
- ICANN yetkilisi Sally Costerton, Türkiye'deki internet kullanımının ve e-ticaret büyümesinin hızlandığını belirtti. (Emirhan Yılmaz/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)
Otomotiv İhracatının Yüzde 83'ü Avrupa'ya
- Ocak-ekim döneminde Türkiye'nin otomotiv ihracatının büyük bir kısmının Avrupa ülkelerine yapıldığı bildirildi. (Ali Canberk Özbuğutu/İstanbul)
Restore Edilen Balıklı Rum Hastanesi Yeniden Açılmayı Bekliyor
- Yangın sonucu hasar gören 130 yıllık hastanenin restorasyonu devam ediyor. Dış cephe çalışmaları tamamlanırken, iç kısmın tadilatının da sürdürülmesi gerekmekte.
- Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, devletin taahhütlerini yerine getirdiğini açıkladı. (Zeynep Rakipoğlu) (Fotoğraflı-Görüntülü)
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.