Türk mutfağı Kerkük'teki 'Yaz yemek festivali'nde tanıtıldı
Festivalde öne çıkan lezzetler ve katılımcı görüşleri
Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen ve ağustos ayının sonuna kadar sürecek "Yaz yemek festivali"nde Türk mutfağı ziyaretçilerle buluştu. Festival, Irak'ın çeşitli kentlerinden gelen önde gelen şefleri ve yöresel lezzetleri bir araya getiriyor.
Etkinlikte ünlü şefler hazırladıkları yemek ve içecekleri gurmelerin beğenisine sundu. Türk mutfağına özgü şiş kebap, çiğ köfte ve lahmacun gibi lezzetler ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Kerküklü Şef Ahmed Abdulmecid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin ana sahnesinde çiğ köfte ve midye hazırladığını söyledi. Abdulmecid, son yıllarda Türk mutfağına ilginin arttığını, bunun Iraklıların Türkiye'ye sık sık giderek tatil yaptığı sıralarda bu lezzetlerle tanışmalarından kaynaklandığını belirtti.
Festivalde stant açan ve etkinliğin Kerkük'te düzenlenmesinden memnuniyet duyan ziyaretçiler arasında yer alan Hüsam Cevad, farklı yörelere ait mutfakları festivalde tanıma fırsatı bulduklarını anlattı. Cevad, çocuklarıyla birlikte çiğ köfteyi denediklerini ve çok beğendiklerini ifade etti.
Organizatör Abdullah Muzhır, festivalde özellikle ev yapımı yemeklere dikkat çekmek istediklerini söyledi. Muzhır, etkinliğin uluslararası bir festival olmamasına rağmen Türk ve İtalyan mutfağından yemeklerin sunulduğunu belirtti ve festivalin beklentilerin üzerinde ilgi gördüğünü ekledi.
Muzhır ayrıca, festivale Kerkük'ün dışından katılanların sayısının fazla olduğuna dikkat çekti ve bir sonraki etkinliği uluslararası boyutta gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.