
Türk Mutfağı Haftası'nda Yerel Ürünler Vurgulanıyor
Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz ve ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü'nde kurulan stantları ziyaret etti. Bu etkinlik, Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirilmektedir.
Gastronomi Yarışması Düzenlendi
Etkinliklerin ikinci gününde Altındağ, Sincan, Pursaklar, Bala, Haymana ve Polatlı ilçeleri arasında bir gastronomi yarışması düzenlendi. Yarışmada Haymana ilçesi birinci olarak ödüllendirildi. Jüride görev alan isimler arasında Ankara İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Tolga Akdoğan, akademisyen şefler Şule Duru Öğün, Gökmen Duman ve Umut Acıcı bulunuyordu.
Türk Mutfağının Tanıtımı ve Gençlere Mesajlar
Şef Yalçınkaya, Türk mutfağının zenginliğine vurgu yaparak, ürün odaklı bir yaklaşımın önemini dile getirdi. Yalçınkaya, "Türk mutfağı, dünyaca ünlü mutfaklardan biri, ancak bunu daha iyi tanıtmalıyız. Gençlerimize öncelikle kendi mutfak kültürümüzü öğretmemiz şart," ifadelerini kullandı.
Açıköz ise, gençlerin yerel ürünleri tanımasının önemine değinerek, "Yerli ürünlerimizi tanımadan ilerleyemeyiz. Türk mutfağında köklü bir tarih ve kültür var; bunu dünyaya tanıtmak lazım," dedi.
Ankara Mutfağına Dikkat Çekmek
Erhan Karakaya, etkinliklerin amaçlarının Ankara mutfağının ticari boyutunu artırmak olduğunu belirtti. "Bu tür etkinliklerle Ankara'nın mutfak zenginliğini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmayı hedefliyoruz," diye ekledi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz (sağ 2) ve Şef Mehmet Yalçınkaya (sol 2), Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü'nde kurulan stantları inceledi. Cumhurbaşkanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinliklerin ikinci günü tamamlandı.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz (sağ 2) ve Şef Mehmet Yalçınkaya (sol 2), Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü'nde kurulan stantları inceledi. Cumhurbaşkanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinliklerin ikinci günü tamamlandı.