DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.371,59 -0,12%

Türk Mutfağı Haftası'nda Antalya'da Gülüklü Çorbası Öğrenildi

Antalya'da gerçekleştirilen etkinlikte anneanneler, torunlarına coğrafi işaretli gülüklü çorbasını yapmayı öğretti.

Yayın Tarihi: 23.05.2025 11:02
Güncelleme Tarihi: 23.05.2025 11:02

Türk Mutfağı Haftası'nda Antalya'da Gülüklü Çorbası Öğrenildi

Antalya'da Gülüklü Çorbası Etkinliği Düzenlendi

Antalya'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, anneanne ve babaanneler torunlarına coğrafi işaretli "gülüklü (hülüklü)" çorbasını hazırlamayı öğretti.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Konyaaltı ilçesindeki Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesi'nde düzenlenen "Nineden Toruna Lezzet Mirası" etkinliği, geleneksel yemek kültürünü yaşatmayı ve nesillere aktarmayı hedefliyor.

Etkinlikte Çorba Yapımı

Etkinlikte anneanne ve babaanneler, Alanya'nın coğrafi işaret belgeli gülüklü çorbasını yaparken katılımcılara çorbanın tarihi ve önemi hakkında bilgi verildi.

Enstitü Müdürü Emine Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Antalya'ya özgü çorbayı tanıtma amacında olduklarını vurguladı. Erkal, "Hem aile olgusunu öne çıkarmak hem de geleneksel mutfağımıza dikkati çekmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Amacımız, geleneksel lezzetlerin asıl kaynağı olan ninelerimizin, bunu torunlarına aktarmasını sağlamak" diye ifade etti.

Katılımcıların Görüşleri

Etkinliğe katılan Hacer Özdemir, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek, "Antalya'nın güzel bir çorbası, evde de yapıyoruz. Bugün de sizlere tanıtmak için yaptık. Güzel bir etkinlik oldu" dedi. Torunu Mustafa Bekir Tosun ise, gülüklü çorbasının yapımının kolay olduğunu ve severek yediğini kaydetti.

Diğer bir katılımcı Gönül Gümüş de yöresel lezzetlerin bu tür aktivitelerle tanıtılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Torunu Mehmet Tunç, etkinliği kendileri açısından farklı ve öğretici bir deneyim olarak değerlendirdi.

Ayşe Hanım Yazıcı ise gülüklü çorbasının özellikle düğünlerde ikram edildiğini, zengin malzemeleriyle doyurucu bir seçenek sunduğunu belirtti. Çorbanın içerisinde pirinç, köfte ve tavuk yer aldığını aktardı.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Konyaaltı ilçesindeki Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesi'nde...

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Konyaaltı ilçesindeki Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesi'nde geleneksel yemek kültürünün yaşatılması ve nesillere aktarılması amacıyla "Nineden Toruna Lezzet Mirası" etkinliği düzenlendi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, anneanne ve babaanneler, coğrafi işaretli "gülüklü (hülüklü)" çorbasını torunlarına yaparak öğretti.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Konyaaltı ilçesindeki Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesi'nde...

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Konyaaltı ilçesindeki Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesi'nde geleneksel yemek kültürünün yaşatılması ve nesillere aktarılması amacıyla "Nineden Toruna Lezzet Mirası" etkinliği düzenlendi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, anneanne ve babaanneler, coğrafi işaretli "gülüklü (hülüklü)" çorbasını torunlarına yaparak öğretti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı