Türk Kızılay, Kan Torbası Üretim Tesisi İçin Temel Atıyor
Türk Kızılay Kan Alma Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman, bugün Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen Türk Kızılay Kan Alma Birimi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Kerman, kan torbası üretim tesisinin temel atma aşamasına geldiğini belirtti. Bu proje ile Türkiye'nin yıllık 800 milyon lira düzeyinde gerçekleşen kan torbası ithalatını sona erdirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
İnsan Merkezli Faaliyetler
Kerman, Türk Kızılayın temel amacının insan olduğunu vurgulayarak, yeterli kan bağışının sağlanması için sosyal destek ve dayanışma projeleri geliştirdiklerini söyledi. Ülkenin büyümesine paralel olarak, Türk Kızılayın da kurumsal yapısının sürekli geliştiğini belirtti.
Kan Torbası İhtiyacında Bağımsızlık
Türk Kızılayın halihazırda yıllık yaklaşık 3 milyon kan torba seti tükettiğini kaydeden Kerman, bu üretimin tamamlanması ile bağımlılığın sona ereceğini dile getirdi. Üretim tesisinin yaklaşık 3 yıl süren fizibilite çalışmaları sonucunda temellendiğini ifade eden Kerman, “2 yıl içinde Türkiye'nin kan torbası ihtiyacı yerli üretim ile karşılanacak” dedi.
Gelecek Planları
Kerman, ilerleyen dönemde kan torbası üretim tesisinin diğer yardım kuruluşlarına da hizmet vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi. Böylece Türk Kızılay, sadece kendi ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, diğer kuruluşlarla iş birliği yaparak sosyal yardım faaliyetlerini daha da güçlendirecek.
Denizli'de, Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) Türk Kızılay Kan Alma Biriminin açılışı gerçekleşti. Türk Kızılay Kan Alma Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman (fotoğrafta), açıklamalarda bulundu.
Denizli'de, Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) Türk Kızılay Kan Alma Biriminin açılışı gerçekleşti. Türk Kızılay Kan Alma Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman (fotoğrafta), açıklamalarda bulundu.