Türk Kızılay Ramazan Yardım Programını Duyurdu
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Ramazan'da 7,1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Yılmaz, 'Bu Ramazan da Kalbimiz Bir Soframız Bir' temasıyla başlatılan kampanya hakkında düzenlediği basın toplantısında, bu ayda gerçekleştirecekleri projeleri detaylandırdı.
Dayanışma ve Yardımlaşma
Ramazan'ın, dayanışmanın ve paylaşmanın ön plana çıktığı bir dönem olduğuna vurgu yapan Yılmaz, Kızılaycılar olarak bu dönemde daha heyecanlı olduklarını belirtti. Hazırladıkları destek programları çerçevesinde, gıda kolileri, ayni ve nakdi yardımlar ile aşevlerini yaygınlaştıracaklarını ifade etti.
Aşevleri ve Çocuk Gıda Paketleri
Kızılay, Türkiye genelinde 45 aşevi işlettiğini ve Ramazan ayında bir tane daha açmayı planladığını açıkladı. Ayrıca ihtiyaç sahibi çocuklar için gıda paketleri ve bayramlıklar hazırlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Deprem Destekleri ve Yurtdışı Yardımlar
Yardımların üçte birinin deprem bölgelerine ayrılacağını belirten Yılmaz, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için iftar sofraları kurmaya devam edeceklerini vurguladı. Gazze'ye ise 1000 tonluk yardım malzemesi taşıyan yeni bir 'İyilik Gemisi' gönderileceğini duyurdu. Bu kapsamda, Gazze'de 50 bin gıda kolisi dağıtılacak ve 900 bin iftar verilecek.
İhtiyaç Sahiplerine Ulaşım ve Yardım Tutarları
Ramazan boyunca Türk Kızılay, günde 65 binden fazla iftar dağıtımı gerçekleştirecek. Toplamda 1 milyar 922 milyon liralık yardım ile 7,1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşması bekleniyor. Ülkedeki 672 binden fazla ihtiyaç sahibine ise 462 milyon lira nakdi yardım yapılacak.
Kızılay, ramazan boyunca nakdi yardım, gıda kolisi, kavurma konserve ve bayramlık giyimin yanı sıra günde 65 binden fazla iftarlık dağıtımlarıyla 7,1 milyon ihtiyaç sahibine toplam 1 milyar 922 milyon liralık yardım ulaştıracak.
Kızılay, ramazan boyunca nakdi yardım, gıda kolisi, kavurma konserve ve bayramlık giyimin yanı sıra günde 65 binden fazla iftarlık dağıtımlarıyla 7,1 milyon ihtiyaç sahibine toplam 1 milyar 922 milyon liralık yardım ulaştıracak.