Türk Güreşi, KKTC'li Kadın Güreşçilere Edirne'de Destek Sağladı

TGF ve Edirne ile KKTC Güreş Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen kampta 7 KKTC'li kadın güreşçi, Edirne'de Türk antrenör ve sporcularla ortak antrenman yaptı.

Yayın Tarihi: 28.08.2025 11:06
Güncelleme Tarihi: 28.08.2025 11:14

Türk Güreşi, KKTC'li Kadın Güreşçilere Edirne'de Destek Sağladı

Türk güreşinden KKTC'li kadın güreşçilere Edirne'de destek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) kadın güreşçiler, tecrübe paylaşımı amacıyla Edirne'de gerçekleştirilen kampta Türk antrenör ve sporcularla bir araya geldi. Türkiye Güreş Federasyonu (TGF), Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve KKTC Güreş Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen kamp, 21 Ağustos'ta başladı ve bugün sona erecek.

Kamp, Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinde yapıldı. KKTC'den gelen 7 kadın güreşçi ve antrenörleri, Türk meslektaşlarıyla ortak antrenman fırsatı buldu. Federasyonlarca belirlenecek program çerçevesinde KKTC'li sporcuların Edirne'de çalışmalarının 2026'da da devam etmesi planlanıyor. Ayrıca yıl içinde KKTC'den gelen iki grup halinde toplam 20 erkek sporcu daha Edirne'de onar gün kamp yapmıştı.

"Kardeşlerimize güreş alanında destek oluyoruz"

TGF Edirne Temsilcisi Şamil Doğu Delen, AA muhabirine yaptığı açıklamada KKTC'ye her alanda olduğu gibi güreşte de destek verdiklerini belirtti: "Kardeşlerimize güreş alanında destek oluyoruz." Delen, karşılıklı kamplar ve ortak turnuvalarla KKTC'li sporcuların teknik kapasitelerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı ve Yasemin Adar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın desteğine teşekkür etti. Delen, kampların hem kültürel kaynaşma sağladığını hem de teknik ve taktik bilgi paylaşımına katkıda bulunduğunu söyledi.

"Türkiye bize destek oluyor"

KKTC Kadın Güreş Milli Takımı Antrenörü ve Karpaz Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Perihan Yıldız, güreşe ailevi bir bağlılıkla başladığını ve Büyükkonuk İsmet Atlı Güreş Spor Kulübü başkanlığını yürüttüğünü aktardı. Yıldız, kulübün devamı için antrenörlük ve hakemlik belgeleri alarak sorumluluk üstlendiğini, sporcu yetiştirdiklerini söyledi: "Güreşçi yetiştiriyoruz, bu kapsamda Türkiye bize destek oluyor."

Yıldız, Türkiye ile KKTC arasındaki protokolün önemine dikkat çekerek, kampla ilgili kurumlara ve sporculara destek veren isimlere teşekkür etti: "Türkiye Cumhuriyeti bize destek veriyor. Kampa gelmemizi sağlayan yetkili kurumlarımıza, başta Taha Akgül ve Yasemin Adar'a çok teşekkür ediyorum. KKTC'de buradaki şartları bulamıyoruz, sağ olsun davet ettiler. Çocuklarımız buradaki şartlarda eğitim alma fırsatı buluyor, bu bizim için çok önemli...." Ayrıca KKTC Güreş Federasyonu Başkanı Kemal Bayraktar'a da destekleri için teşekkür etti ve Karpaz bölgesinde kadın güreşini geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Sporcuların görüşleri

14 yaşındaki KKTC'li güreşçi Ayşenur Öztürk, ata sporunu sürdürmekten gurur duyduğunu; ülkesine şampiyonluklar kazandırmayı hedeflediğini söyledi: "KKTC'deki gençlere örnek olmak istiyorum. Burada kendi evimizde gibi hissediyoruz. Bize her zaman destek oldular, herkese teşekkür ediyoruz." Güreşçiler Beyza Ağcabay (17) ve Firdevs Talay (17) de Türkiye'de kamp yapmaktan mutluluk duyduklarını ve KKTC güreşinin sesini dünyada duyurmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kamplar ve işbirlikleri, hem teknik gelişim hem de kültürel ve sportif dayanışma açısından önem taşıyor; Edirne'deki uygulama, iki ülke arasındaki sporsel işbirliğinin somut bir örneğini oluşturuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) kadın güreşçiler, tecrübelerinden yararlanmak amacıyla...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) kadın güreşçiler, tecrübelerinden yararlanmak amacıyla Edirne'deki antrenör ve güreşçilerle çalışma gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) kadın güreşçiler, tecrübelerinden yararlanmak amacıyla...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı