Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Türk futbolunda devrim niteliğinde karar: Kulüpler hakem atamalarında söz sahibi olacak

Türkiye Futbol Federasyonu ve profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, bağımsız hakem kurulu oluşturma fikrinde birleşti. Yeni sezonda hayata geçecek karar, kulüplerin hakem atamalarında etkin bir rol oynamasını sağlayacak.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 22:56
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 22:56

Türk futbolunda devrim niteliğinde karar: Kulüpler hakem atamalarında söz sahibi olacak

Türk Futbolunda Devrim Niteliğinde Karar! Kulüpler Hakem Atamalarında Yetkili Olacak

Türk futbolunda hakemlerle ilgili yaşanan tartışmalara son vermek amacıyla önemli bir adım atılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu ve profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, bağımsız hakem kurulu oluşturma konusunda anlaştı. Alman modelinden esinlenilen bu karar, kulüplerin tamamının onayını aldı.

Yeni Sezonda Uygulamaya Geçiyor

Önümüzdeki sezondan itibaren hayata geçirilmesi planlanan bağımsız hakem kurulu, hakem atamalarında söz sahibi olacak. Projenin işleyişi ise şu şekilde olacak: TFF bir şirket kuracak, profesyonel kulüpler ise başka bir şirket oluşturacak. Bu iki şirket, 5 üyeli yeni bir şirket kuracak. Üyelerin 3’ü TFF, 2’si ise kulüpler tarafından belirlenecek. Oluşturulacak olan bu 5 kişilik şirket, bağımsız hakem kurulunu atayacak.

Kulüplerin Söz Sahibi Olacağı Bir Yapı

Bağımsız hakem kurulu, klasman hakemlerinin belirlenmesi gibi hakemlerle ilgili tüm atama ve yaptırım yetkilerine sahip olacak. Bu yapıyla birlikte, kulüpler hakem atamalarında etkin bir rol oynayacak ve karar alma sürecine doğrudan katılacaklar.