Türk Dünyası öğrencileri Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti — Kayseri'yi uluslararası eğitim ve kültür merkezi yapma hedefi

Kayseri'de eğitim gören Türk Dünyası öğrencileri Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti; kent, 2027 Kültür Başkenti olarak uluslararası eğitim ve kültür merkezi olma hedefini vurguladı.

Yayın Tarihi: 06.05.2026 15:17
Güncelleme Tarihi: 06.05.2026 15:22

Türk Dünyası öğrencileri Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti — Kayseri'yi uluslararası eğitim ve kültür merkezi yapma hedefi

Türk Dünyası öğrencileri Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanıyla uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte eğitim gören Türk Dünyası ülkelerinden gelen uluslararası öğrencilerle bir araya gelerek Kayseri'yi uluslararası bir eğitim ve kültür merkezi haline getirme hedefini yineledi.

Ziyarette, Turan Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk ile birlikte Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi'nde eğitim gören Türk Dünyası öğrencileri hazır bulundu. Buluşma Başkanlık Makamı'nda gerçekleştirildi.

TÜRKSOY tarafından 2027 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kayseri için Büyükkılıç, kentin yalnızca etkinliklerin düzenlendiği bir merkez olmasının ötesinde gönül bağlarının güçlendiği bir kültür başkenti olması amacında olduklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle özetledi: 'Kayseri, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak öğrencilerimizin evidir. Onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.'

Büyükkılıç, uluslararası öğrenci sayısının artırılmasının önemine vurgu yaparak Kayseri'nin köklü Anadolu kültürünü yansıtan önemli şahsiyetlere ev sahipliği yaptığını, Ahi Evran gibi değerlerin mirasını taşıdığını ve Selçuklu ile Osmanlı dönemlerinden gelen zengin birikimin kente ayrı bir derinlik kattığını ifade etti.

Gençlere yönelik mesajında ise Büyükkılıç, onların bilim ve yenilik odaklı çalışmalarıyla geleceği inşa edeceklerine inandıklarını belirterek destek taahhüdünü yineledi: 'Gençlerimize fırsat ve emek vereceğiz, yüreklendireceğiz, sizler yenilikçi anlayışla bilimin ışığında bu ülkeyi yarınlara taşıyacaksınız.'

Ziyaret sırasında bir öğrenci Başkan Büyükkılıç'a üzerinde 'Türk Dünyası Kültür Başkenti Kayseri' yazılı bir tablo hediye etti. Türk Dünyası'ndan gelen öğrenciler, kendilerine sunulan imkânlar için teşekkür ederek bu unvanın gelecek nesillere aktarılması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiler: 'Türk Dünyası için biz elimizden geleni yapmaya hazırız, bu tarihe geçecek bir ünvanı el ele vererek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.'

Ziyarette ilgili daire başkanları ve genel müdürler de hazır bulunurken, program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’DE EĞİTİM GÖREN TÜRK DÜNYASI...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’DE EĞİTİM GÖREN TÜRK DÜNYASI ÜLKELERİNDEN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELEREK, KENTİ ULUSLARARASI EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE GETİRME HEDEFİNİ VURGULADI.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ’DE EĞİTİM GÖREN TÜRK DÜNYASI...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.