Türk bilim insanları keşfetti! Bozulmuş gıdalardan zehirlenmek tarihe gömüldü

Koç Üniversitesi tarafından oluşturulan bir araştırma ekibi, gıda zehirlenmeleri riskini ortadan kaldırmayı hedef aldı.

Türk bilim insanları keşfetti! Bozulmuş gıdalardan zehirlenmek tarihe gömüldü

Yiyecekler bozulduğunda, gıda zehirlenmesine yol açabilecek zararlı bakteriler üretir. Gıda zehirlenmesi ölümcül sonuçlar bile doğurabilir.

Koç Üniversitesi’nde gıda zehirlenmesine karşı önlem almak için bir proje geliştirildi.

Gıda zehirlenmeleri sebebiyle hayatını kaybeden insanların sayısının artmasını önlemek isteyen bilim insanları bir proje üzerine çalıştı.

Cep telefonlarına indirilen uygulamanın sensörler yardımıyla bozulan gıdaları tespit etmesi hedefleniyor. Sensör, herhangi bir gıda kabına takılabilen, küçük ve ekonomik bir tasarıma sahip. Eğer sensör, gıdanın bozulmaya başladığını tespit ederse, akıllı telefonunuza bir bildirim gönderiyor. Bu sayede, yiyeceğin güvenli olup olmadığını her zaman bilebilirsiniz.