Turgutlu Belediyesi 'Sizden Gelen Bağışlarla Aş Olalım Sofralara' kampanyasını başlattı
Turgutlu Belediyesi, Kurban Bayramı döneminde yapılacak bağışların yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla Sizden Gelen Bağışlarla Aş Olalım Sofralara adlı kampanyayı başlattı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen kampanya, bayramın paylaşma ve dayanışma ruhunu yıl geneline yaymayı hedefliyor.
Kampanyanın amacı ve kapsamı
Kampanya kapsamında bağışlar; canlı hayvan, kilogram bazında et veya nakdi olarak kabul edilecek. Bağışlanan kurbanlıklar, Turgutlu Belediyesi Aşevi ve Hayır Merkezi’nde hazırlanacak yemeklerde kullanılacak ve ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına ulaştırılacak.
Bağış bedeli ve geçen yılın verileri
Bu yıl kurban bağış bedeli 14 bin 900 TL olarak belirlendi. Geçen yıl düzenlenen kampanyada ise 500 tam kuzu, 10 ton kuzu eti ve 3 ton 700 kilogram dana eti olmak üzere toplam 13 ton 700 kilogram et bağışıyla rekor seviyeye ulaşılmıştı.
Bağış yöntemleri ve iletişim
Nakdi bağış yapmak isteyenler, Turgutlu Belediyesi adına Halk Bankası üzerinden açılan hesaba bağışta bulunabilecek. Bağış yapanların açıklama kısmına isim, soyisim ve iletişim bilgilerini yazmaları gerekiyor. Kampanya hakkında detaylı bilgiye Aşevi ve Hayır Merkezi, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğünün telefon numaralarından ulaşılabiliyor.
Belediye başkanının çağrısı
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, kampanyaya destek çağrısında bulunarak, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı dolayısıyla kampanyamızı düzenleyerek bayramın bereketini çoğaltmayı amaçlıyoruz. Kurban; paylaşmaktır, dayanışmadır. Hayırseverlerimiz tarafından yapılacak her bağış ihtiyaç sahibi ailelerimizin sofrasına sıcak yemek olarak ulaşacak. Tüm hemşehrilerimizi imkanları ölçüsünde kampanyamıza katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi.
TURGUTLU BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI’NDA YAPILACAK BAĞIŞLARI YIL BOYUNCA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI. BU YIL KURBAN BAĞIŞ BEDELİ 14 BİN 900 TL OLARAK BELİRLENDİ.