Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Turgut Altınok 600 daire sorusuna küplere bindi: 'Yalan, iftira, çamur'

Antalya’da 600 dairesi olduğunun öğrenişmesi üzerine basının sorular sorduğu Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok sinirlendi.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 16:49

Turgut Altınok 600 daire sorusuna küplere bindi: 'Yalan, iftira, çamur'

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok, bugün Keçiören Belediyesi Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi açılışına katıldı. Açılış öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Turgut Altınok, sorulan soruları yanıtladı. Antalya’da 600 konutu olduğu hakkında belge paylaşan Murat Ağırel hakkında çeşitli eleştiri ve hakaretlerde bulundu. 

Basın mensuplarının sorularına sinirlenen Turgut Altınok, belgeleri ve tapularıyla birlikte 600 dairesini ortaya çıkaran Murat Ağırel’in söylediklerinin “yalan, iftira, çamur” olduğunu söyledi. 

Turgut Altınok, Murat Ağırel’in yayımladığı belgelere rağmen tapu çıkaramadıklarını söyledi. Daha sonra da Mansur Yavaş’la ilgili şunları söyledi: 

“… Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli. Söylediği yalanları, çamurları, iftiraları ispat etmediği için bana değil, gidin Yavaş'a sorun. Onun istifa etmesi lazım. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok, Ankaralıya anlatacak hiç biri şeyi yok. Neyini anlatacak?"

Sinirlenen Turgut Altınok, konuşmasının devamında Turgut Altınok adına bir tapu olmadığını “varsa getirin” dediğini ekledi. Antalya’da 600 tane dairesi olup da istifa etmeyenin de “namert ve şerefsiz” olacağını söyledi ve ekledi: 

“… İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir. Ama bunu iddia edenler de namert ve şerefsizdir. Yine sözümdeyim. Hem yalan söylüyorlar hem ispatlayamıyorlar hem de attıkları çamur, yalan içerisinde boğuluyorlar. 'Turgut Altınok' diye bir tapu yok Antalya'da. Bunların istifa etmesi lazım, özür dilemesi lazım. Zerre gazeteciyse, zerre televizyoncuysa, zerre ahlakları, edepleri varsa seyrederler ve 'Yalan söyledik, sana çamur attık, iftara attık, seçim arası özür diliyoruz' demeleri lazım."

Murat Ağırel belgeleri paylaştı

Gazeteci Murat Ağırel’in yaptığı araştırma üzerine fark ettiği detayları paylaşmasıyla birlikte Turgut Altınok’un 600 dairesinin olduğu iddia edilmişti. Gazeteci Murat Ağırel, Turgut Altınok’un resmi olarak beyan ettiği üzere anne ve babasından miras kalan 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev, 2 kargir binası olduğunu kaydederek, beyanda yer verilmeyen malları olduğunu da söylemişti. Bunun üzerine Altınok’un Antalya’da 600’den fazla dairesi olduğunu kaydetmişti.

Turgut Altınok’un ablası da mal varlığında eksik bile olduğunu, kendisine ve Altınok’a babadan kalan kooperatif hisselerinin yazılmadığını kaydetmişti. Altınok, bu varlıkların kanıtlanması durumunda istifa edeceğini söylerken, Murat Ağırel tüm iddialarını doğrulayan belgeleri paylaştı. Şimdi ise sosyal meydada Turgut Altınok'un istifa edip etmeyeceği konuşuluyor.