Tunceli'nin Ovacık ilçesinde etkili olan soğuk hava, doğanın görsel güzelliklerini ortaya çıkardı. 1500 rakımlı ilçe, daha önce yağan karla beyaza bürünürken, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte dağların zirvesi sis tabakasıyla kaplandı.
Munzur ve Mercan dağlarının görkemli zirvelerinin yanı sıra, Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki ağaçlar da soğuk havanın etkisiyle kırağı ile kaplandı. Bu ağaçlar arasında yer alan söğüt, meşe ve kavak, kış mevsiminin izlerini net bir biçimde gözler önüne seriyor.
İlçeyi ziyaret eden doğaseverler, karla kaplı alanlarda yürüyüş yaparak muhteşem manzarayı izlemenin tadını çıkarıyorlar. Sarp dağların arasında yer alan bu doğal güzellikler, kış mevsiminin büyüleyici atmosferini yansıtıyor.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde soğuk hava nedeniyle dağları sis, ovalardaki ağaç ve bitkileri ise kırağı kapladı.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde soğuk hava nedeniyle dağları sis, ovalardaki ağaç ve bitkileri ise kırağı kapladı.