DOLAR
42,72 0%
EURO
50,18 -0,03%
ALTIN
5.952,27 0,1%
BITCOIN
3.641.741,93 -0,52%

Tunceli'de 'sahte gönül ilişkisi'yle milyonluk dolandırıcılık: Evli çift yakalandı

Tunceli'de evli çift, sahte gönül ilişkileri kurarak 6 kişiyi dolandırdı; hesaplarda yaklaşık 7 milyon TL işlem hacmi tespit edildi. İ.G. tutuklandı, S.G. adli kontrolle serbest.

Yayın Tarihi: 18.12.2025 22:49
Güncelleme Tarihi: 18.12.2025 23:07

Tunceli'de 'sahte gönül ilişkisi'yle milyonluk dolandırıcılık: Evli çift yakalandı

Tunceli'de 'sahte gönül ilişkisi' yöntemiyle milyonlarca liralık dolandırıcılık

Tunceli'de, kendilerini farklı isimler ve kamu personeli kimliğiyle tanıtarak mağdurlarla sahte gönül ilişkisi kurdukları tespit edilen evli çiftin operasyonla yakalandığı bildirildi. Şüpheliler, mağdurları kandırmak için evli ve çocuklu olduklarını gizlediler.

Operasyon ve soruşturma süreci

Soruşturma kapsamında Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri teknik ve fiziki takip, dijital inceleme ve mali analiz çalışmaları yürüttü. Yapılan incelemelerde, aralarında kamu personelinin de bulunduğu 6 mağdurdan elde edilen paraların İ.G. tarafından eşi S.G.'nin banka hesaplarına aktarıldığı belirlendi.

MASAK tarafından yapılan mali incelemede, S.G.'nin hesabına gelen paraların kripto para piyasası üzerinden aklanarak farklı hesaplara yönlendirildiği ve şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 7 milyon TL işlem hacmi oluştuğu tespit edildi.

Operasyonun ayrıntıları ve deliller

Delillerin tamamlanmasının ardından, JASAT ve KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde şüphelilerin Tunceli'deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda İ.G. (31) ve S.G. (32) yakalandı. İki ayrı adreste yapılan aramalarda ele geçirilenler arasında 8 cep telefonu, 1 laptop, 1 tablet ve 4 SIM kart bulundu.

Hukuki süreç ve sonuç

Şüpheliler, Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması suçlarından adli makamlara sevk edildi. Soruşturma sonucunda İ.G. tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, S.G. hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

TUNCELİ'DE "SAHTE GÖNÜL İLİŞKİLERİ" KURARAK MİLYONLARCA LİRALIK DOLANDIRICILIK YAPTIĞI BELİRLENEN...

TUNCELİ'DE "SAHTE GÖNÜL İLİŞKİLERİ" KURARAK MİLYONLARCA LİRALIK DOLANDIRICILIK YAPTIĞI BELİRLENEN EVLİ ÇİFT, JANDARMA EKİPLERİNİN OPERASYONUYLA YAKALANDI.

TUNCELİ'DE "SAHTE GÖNÜL İLİŞKİLERİ" KURARAK MİLYONLARCA LİRALIK DOLANDIRICILIK YAPTIĞI BELİRLENEN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.