Tunceli’de olumsuz hava koşulları balıkçılığı durdurdu
Tunceli ve ilçelerinde artan kar yağışı ile birlikte oluşan yoğun sis, Keban Baraj Gölü’nde sürdürülen balıkçılık faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış ve sis, göl üzerinde görüş mesafesini yer yer birkaç metreye kadar düşürdü.
Can ve mal güvenliği öncelikli karar
Görüntülenen olumsuz hava koşulları nedeniyle gölde avlanan balıkçılar, can ve mal güvenliğini riske atmamak amacıyla teknelerini kıyıya çekti. Bölgedeki balıkçılık faaliyetlerinde kesinti yaşanırken, alınan tedbirler riskleri azaltmayı hedefliyor.
Çemişgezek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Güler, olumsuz hava koşulları dolayısıyla kooperatif üyelerinin 5 gün süreyle göle açılmayacağını bildirdi. Karar, öncelikle güvenlik kaygılarına dayanıyor.
Yerel yaşam ve ekonomi üzerindeki etkiler
Balıkçılık faaliyetindeki geçici duraklama, bölge sakinleri ve kooperatif üyeleri için kısa vadeli belirsizlikler yaratabilir. Yetkililer ve kooperatif yönetimi, hava koşullarının iyileşmesine bağlı olarak avcılığın yeniden düzenleneceğini ifade ediyor.
Özetle, Tunceli ve çevresinde etkili olan kar ve sis, Keban Baraj Gölü’ndeki balıkçılık faaliyetlerini geçici olarak durdurdu; kooperatiflerin güvenlik gerekçesiyle aldığı 5 günlük ara dikkat çekiyor.
TUNCELİ’DE ETKİSİNİ ARTIRAN KAR YAĞIŞI VE SİSLE BİRLİKTE BALIKÇILAR TEKNELERİNİ KIYAYA ÇEKERE AVA ARA VERDİ