Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,2 -0,02%
EURO
35,09 0,17%
ALTIN
2.519,95 1,28%

Tüm taraflar Gazze'de ateşkes için bir araya geldi!

ABD, Hamas, İsrail ve Mısırlı yetkililer, Gazze Şeridi'nde ateşkes için bir araya geldi. Hamas yetkililerinden yapılan açıklamalarda yine herhangi bir ateşkes gelişmesi yaşanmadığı vurgulandı.

Yayın Tarihi: 08.04.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 08.04.2024 17:58

Tüm taraflar Gazze'de ateşkes için bir araya geldi!

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam ettiği saldırılarda 7. aya girerken, bir yandan da diğer ülkeler tarafından ateşkes görüşmeleri sürdürülüyor. 

Ramazan ayında beklenen ateşkesin gerçekleşmediği Gazze için tüm taraflar Mısır’ın başkenti Kahire’de toplandı. Görüşmelerde bir kez daha sonuç çıkmazken, Hamas’tan İsrail’in şartları kabul etmediğine dair açıklama yapıldı. 

Hamas, İsrail, ABD, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, bugün Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geldi. Yeniden yapılan görüşmelerde Hamas kaynakları, yine herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini açıkladı. İsrail’in her türlü talebi reddettiğini açıklayan Hamas, arabulucuların anlaşmaya varmak için her şeyi yaptığı ancak buna rağmen İsrail’in hiçbir şartı kabul etmediğin vurgulandı. Tüm çabaların İsrail’in inatçılığıyla so sonuçlandığını aktaran Hamas, esir takasından Gazze Şeridi’nden çekilmeye kadar yüm şartların reddedildiğini aktardı. 

İsrail ile Hamas’ın müzakerelerine katılan yabancı bir diplomat ise iki tarafın da taviz vermesi gerektiğini ifade etti. Müzakereye katılan İsrailli kaynaklar ise görüşmelerde ilerleme olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.