Bist 100
10.676,65 1%
DOLAR
32,25 0,14%
EURO
35 0,27%
ALTIN
2.406,76 0,37%

Tüm pastaneciler sır gibi saklıyormuş! Yumuşacık zeytinli açmanın püf noktası açığa çıktı

Meğerse tüm pastaneciler büyük bir sır gibi yumuşacık zeytinli açma yapmanın tarifinin püf noktasını saklıyormuş! Sizlere pastanecilerden aldığımız yumuşacık zeytinli açma tarifi ile geldik. Şimdiden parmaklarınızı yemeye hazır olun. İşte zeytinli açma tarifi...

Yayın Tarihi: 10.01.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 13:06

Tüm pastaneciler sır gibi saklıyormuş! Yumuşacık zeytinli açmanın püf noktası açığa çıktı

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, neredeyse her pastaneye ya da fırına gidildiği zaman poşete eklenen zeytinli açmayı evde yapmaya ne dersiniz? Sizlere pastanecilerin yıllardır büyük bir sır gibi sakladığı püf noktaların dolu olduğu zeytinini açma tarifi ile geldik. Evde yapacak olduğunuz bu zeytinli açmadan sonra bir daha dışarıda zeytinli açmaya para vermek istemeyeceksiniz. Sabah pastaneye ya da fırına gitmek yerine evde kendi açım açmanızı yapacaksınız. Üstelik bu tarif için sadece bir saatinizi ayarlamanız yeterli!

ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ MALZEMELERİ 
  •  6,5 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 yumurta ( beyazı içine sarisi üzerine )

Arası için;

  • 1 kase ölçüsünde dilimlenmiş zeytin 

ZEYTİNLİ AÇMA

ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Sıvı malzemeler, maya ve şeker derin bir karıştırma kabının içerisine alarak, iyice karıştırıp eziyoruz.
  2. Daha sonra tuzu ve kontrollü şekilde unun eklemesini yaparak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  3. Hazır olan hamurumuzu 1 saat kadar mayalanması için bırakıyoruz.
  4. Mayısalanan hamuru dinlendikten sonra tekrardan yoğuruyoruz.
  5. Tezgaha 1 - 2 damla yağ damlatarak güzelce yağlıyoruz. 
  6. Hamuru yağlamış olduğumuz tezgahın ortasına koyup yuvarladıktan sonra 12 eşit parçaya bölüyoruz.
  7. Her parçayı ise tek tek yuvarlayarak üzerinin kurumaması için ise bir bez yardımıyla örtüyoruz.
  8. Her parçayı bir pasta tabağı büyüklüğünde açarak dilimlememiş olduğumuz zeytinlerimizi ekliyoruz.
  9. Sonra rulo haline getiriyoruz.
  10. Tüm bu işlemler bittikten sonra bıçakla bir tarafı sabit kalacak şekilde ortadan ikiye kesiyoruz ve elimizle onları burma yapıp halka şeklinde yan yana tepsiye diziyoruz.
  11. Fırını 50°’de ısııp kapatıyoruz. Tepsiye koyduğumuz açmalar mayalanması için ısıtmış olduğumuz fırında 20 dakika kadar bekletiyoruz. 
  12. Mayısalanan hamuru çıkartarak üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
  13. Fırının turbo ayarını alarak 180°’de üzerleri tamamen kızarana kadar pişiriyoruz. İşte yumuşacık zeytinli açmalarınız hazır. Herkese afiyet olsun!