TÜGVA Yaz Okulu Sakarya lansmanı: Necmettin Bilal Erdoğan gençlere seslendi
Sakarya'da düzenlenen lansman, Aziz Duran Parkı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte öğrenciler çeşitli gösteriler sundu ve program dron ile görüntülendi.
Programın hedefi ve Erdoğan'ın mesajı
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan programda, vakfın ortaokuldan itibaren çocukların milli ve manevi değerleri tanıyarak yetişmesini hedeflediğini belirtti. Erdoğan, gençlere yönelik sözlerinde şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Gençlik Vakfı, ortaokuldan itibaren çocuklarımızın, gençlerimizin kendi ülkesini, ülkemizi bizlere vatan yapan değerleri tanıyarak yetişmesini hedefleyen bir gençlik vakfı. Sizler için yaz okulları ve kampları, kitap okuma yarışmaları düzenleyerek sizlerin bu vatana canı gibi bakacak cesur, güçlü ve geleceğin dünyasına çok büyük etki edecek bireyler olarak yetişmenizi hedefliyor. Dolayısıyla siz okullarınızda da başarılı olacaksınız, hayatınızda da başarılı olacaksınız, çok güzel yuvalar kuracaksınız, çok güzel çocuklarınız olacak. İnanın, Türkiye dünyanın merkez ülkelerinden birisi olacak 21. yüzyılda. Dünyaya damgasını vuran Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz."
6 haftalık eğitim kapsamında program detayları
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci proje ile 81 ilde yaklaşık 500 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Beşinci, yaz döneminin etkinliklerle dolu geçeceğini belirterek, programın yaklaşık 15 farklı alanda hem sportif hem de ilmi eğitimleri kapsayacağını söyledi ve aileleri yaz okulu şenlikleri ile eğitimlerine davet etti.
Protokolden destek ve katılımcılar
Sakarya Valisi Rahmi Doğan gençlerin heyecanı ve milletin birliğiyle "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine emin adımlarla yüründüğünü vurguladı ve TÜGVA'nın gençlerin akademik ve manevi gelişimine katkı sunduğunu belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da gençliğe yönelik yatırımların süreceğini, spor, bilim ve eğitim alanındaki çalışmaların gençlerin hizmetine sunulacağını ifade etti.
Programda ayrıca Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AK Parti Sakarya milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Çiğdem Erdoğan, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık, Murat Kaya, STK temsilcileri, çok sayıda davetli ve öğrenciler de yer aldı.
Projenin eğitsel yaklaşımı ve dijital bağımlılık vurgusu
Lansman sonrası değerlendirmelerinde Necmettin Bilal Erdoğan, projenin eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağladığını ve çocukları dijital bağımlılıktan uzak tuttuğunu belirtti. Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:
"Yaz mevsiminde çocuklarımız hem eğleniyor hem arkadaşlarıyla birlikte oluyor, hem de çeşitli konularda geri kaldıkları yerler varsa, sporda ya da dini eğitimde eksiklerini gidermiş oluyor. Türkiye Gençlik Vakfı, gençliğin vakfı. Ortaokul yıllarından itibaren hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için her daim yoldaşları olacak büyük kurumsal bir yapı. Çocukların dijital bağımlılıktan uzaklaşabilecekleri saatler oluşturulmuş oluyor. En önemli tedbir de bu. Çocuklar kendilerine faydalı, eğlenceli alternatifler sunulduğu zaman dijital bağımlılığın esiri olmak zorunda değiller. Yeter ki bunu yeterince erken ve yeterince istikrarlı sağlayabilelim. TÜGVA’da bu adreslerden bir tanesi"
Takvim
Projenin Sakarya ayağının 6 Temmuz Pazartesi başlayacağı ve 14 Ağustos’a kadar süreceği öğrenildi.
NECMETTİN BİLAL ERDOĞAN BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI